Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Guvern: Unii poştaşi întârzie livrarea pensiilor şi fac propagandă pentru PSD

GALERIE
postas
  • postas
- +

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, acuză că sunt zone în ţară în care factorii poştali întârzie livrarea pensiilor şi atunci când duc banii fac propagandă electorală pentru PSD, în acest context reprezentanţii Guvernului cerând conducerii Poştei Române să nu transforme poştaşii în agenţi electorali.

"Toate semnalele pe care le-am primit din teritoriu că agenţi poştali fac politica PSD în teritoriu, că ameninţă cu neplata pensiilor sau propaghează ştirea falsă că pensiile se vor micşora sau că nu se vor plăti trebuie să înceteze şi această obligaţie de a înceta zvonistica este de natură contractuală şi a fost solicitată expres directorului Poştei Române", a afirmat vicepremierul Raluca Turcan, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă.

 Ea a acuzat o "serie de intoxicări legate de neplata pensiilor sau de reducerea salariilor", afirmând că în România "pensiile se plătesc, pensiile nu întârzie la plată”.

 Turcan a cerut oamenilor "să nu mai cedeze în faţa manipulărilor tipic pesediste cum că acest guvern intenţionează să taie pensii sau salarii", ea afirmând că în ciuda situaţiei economice "dificile” angajamentele legate de pensii şi salarii vor fi respectate.

 La rândul său, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că a primit "nenumărate semnale" de la pensionari care primesc pensiile de la poştaş conform cărora factorii poştali "întreţin o comunicare cu pensionarul însemnând să voteze cu un anumit partid".

 În acest context, ministrul Muncii a afirmat că i-a amintit directorului Poştei Române că factorii poştali au obligaţia de a livra pensiile fără a face politică.

 "Am atras atenţia directorului că acest gen de a-ţi desfăşura activitatea, amestecând politica cu treaba pe care o ai de făcut de fapt, este de netolerat pentru mine. Ceea ce mă interesează este ca fiecare pensionar să-şi primească pensia la timp, să nu se afle în stuaţia de a primi din partea poştaşului şi sfaturi politice cu cine trebuie să voteze", a afirmat Violeta Alexandru miercuri, la finalul unei întâlniri cu directorul Poştei şi cu reprezentanţii Case Naţional de Pensii.

 Ea a precizat că a solicitat directorului Poştei să-i comunice graficul privind livrarea pensiilor şi să precizeze dacă există întârzieri.

 Alexandru a acuzat şi că membri de sindicat din Pşta Română "primesc indicaţii” de la lideri de sindicat din Poştă cu privire la modul în care ar trebui să acţioneze.

 Ministrul Muncii a afirmat, de asemenea, că are informaţii potrivit cărora există şi o "practică” de a chema pensionarii la sediile oficiilor poştale în loc să li se livreze pensia la domiciliu.

 "Orice asemenea ieşire din termenii contractuali va beneficia din partea mea de fermitate şi am atras atenţia, ca un avertisment, directorului Poştei Române că trebuie să revadă termenii contractuali pentru că eu voi urmări cu atenţie", a spus ea.

 Violeta Alexandru a spus, de asemenea, că a primit semnale privind "disfuncţionalităţi privind plata pe card" a pensiilor şi că a luat măsuri.

 "Aş vrea să opresc manipularea din spaţiul public reafirmând foarte ferm: nu vom tăia pensiile, nu vom tăia salariile, cer tuturor celor care întreţin această manipulare să se oprească. Există suficiente alte subiecte pe care le pot exploata politic dacă doresc, nu pensia sau salariile meritate ale oamenilor", a mai afirmat Violeta Alexandru.

 Aceasta a acuzat că există "un istoric” al relaţiei dintre sindicatul Poştei şi PSD, amintind de protocolul dintre sindicat şi PSD.

 "Nu cred că este oportun - şi semnale am din toată ţara - ca factorul poştal să exercite şi un rol de agent politic, ci cred că trebuie să revină la fişa lui de post, la ce are de făcut, şi să şi-o facă cu rigurozitate. Semnalele îmi vin din Vrancea, vin din Dolj, vin din zonele unde liderii PSD amestecă instituţiile statului român cu politica şi acest lucru este inadmisibil", a afirmat ministrul Muncii.

 Ea a spus că are astfel de semnale "de la poştaşii simpli” care lucrează pe teren, că aceste semnale vin din toate zonele, dar mai ales din acele zone conduse "de lideri PSD puternici care folosesc toate pârghiile pentru a face campanie electorală".

 Aceasta a spus că este "sinistru să te joci" cu astfel de subiecte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri