Guvernarea PSD – Monumentul lenei și indolenței publice!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Comunicat de presă (P)

Guvernarea PSD – Monumentul lenei și indolenței publice!

GALERIE
2
  • 2
- +

Într-o intervenție publică, președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe, critică virulent lipsa de interes și indolența cu care Guvernul și administrația locală PSD Iași tratează problema infrastructurii rutiere de la nivel județean și regional, în condițiile în care România este codașa Europei când vine vorba de gradul de absorbție al fondurilor europene.

”Uniunea Europeană se roagă efectiv de autoritățile române să crească gradul de absorbție al fondurilor europene, căci pentru toate proiectele mari de infrastructură există linii de finanțare europene, fonduri nerambursabile, care ar acoperi parțial sau integral costurile de realizare și ar crește semnificativ nivelul de trai în județele Moldovei, precum și gradul de siguranță rutieră.

Pentru toate aceste proiecte există de asemenea capitole de finanțare în Bugetul României, iar parlamentarii opoziției și-au făcut datoria și au depus an de an amendamente la Legea Bugetului de Stat pe 2017, 2018 și 2019, am solicitat introducerea proiectelor arzătoare în rectificările bugetare de peste an, în condițiile în care Ministerul Transporturilor era perdantul de serviciu al rectificărilor bugetare!

Realist vorbind, dacă ar fi existat voință politică și interes din partea PSD, cu fonduri guvernamentale și europene, toate aceste proiecte ar fi putut fi finanțate și deja implementate.

Vă reamintesc că Moldova este singura regiune din Uniunea Europeană care nu este conectată cu restul Europei și cu propria țară printr-o autostradă sau un drum de mare viteză, singura regiune din Europa fără drumuri moderne care să conecteze județele componente și totodată singura regiune în care orașele nu au șosele de centură, variante de ocolire care să scoată traficul de tranzit și poluare din mijlocul orașelor!

Vă mărturisesc sincer că mă conduce un sentiment de profundă mâhnire și dezgust pe zi ce trece față de actuala guvernare, cu precădere pe față de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și caricaturile de politicieni PSD ALDE de Iași, care de 3 ani stau ascunși de ochii oamenilor, sacrificând bunăstarea unui județ cu 1 milion de locuitori pentru interesul personal!”, a declarat deputatul Costel Alexe, președinte PNL Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.