Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Advertorial

Guvernul “catastrofă naţională” trebuie să plece !! (P)

GALERIE
cojocaru
  • cojocaru
- +

Guvernul LuCovid s-a instalat la Palatul Victoria şi pare că nu are de gând să renunţe prea uşor la acele “fotolii de ministru”. La această concluzie am ajuns foarte simplu, lecturând doar declaraţiile şefilor PNL şi ale miniştrilor din Guvernul României din ultima perioadă.

Astfel, ministrul Nelu Tătaru ne ameninţă, în fiecare zi, cu instituirea unei noi stări de urgenţă, tocmai acum când economia României abia s-a mai dezmorţit. În schimb, domnul ministru uită să ofere explicaţii cu privire la numeroasele cazuri  în care bolnavilor cronici li s-a refuzat tratamentul medical specific sau actul medical a fost  amânat într-un mod nejustificat, fapt ce a condus la agravarea stării de sănătate a pacienţilor cronici sau chiar la deces.

Ministrul de Externe mai avem sau este în carantină? Întrebarea este legitimă în contextul în care românii sunt, din păcate, victimele focarelor din străinătate, fie că lucrează pe plantaţiile cu sparanghel, fie că lucrează în abatoare. Ba mai mult, unele ţări europene instituie interdicţii pentru cetăţenii români, într-un pur gest de discriminare, fără ca Ministerul de Externe să vină cu vreo măsură fermă.

Ministrul Cîţu, care în luna mai astepta o revenire a economiei în “V”, a devenit mai sceptic în ultima perioadă fiind instigatorul neaplicării dispoziţiilor legale în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie cu 40%, venind cu o soluţie proprie care nu acoperă decât ¼ din majorarea votată de Parlamentul României. Mai mult, statul român prin ministerul condus de domnia sa a reuşit “performanţa” de a se împrumuta în 8 luni de guvernare PNL cât valoarea împrumuturilor pe 2 ani făcută în timpul guvernării PSD.

Domnul Ministru Vela tânjeşte după perioada în care era purtătorul de cuvânt al mesajelor cotroceniste, ducând, în continuare, propriul război cu industria HORECA. Ne surprinde însă anunţând acum câteva zile că procedura înmatriculării autovehiculelor se va simplifica, aceasta fiind probabil, în concepţia domniei sale, o măsură de restartare a economiei. Nimic însă de clanurile mafiote care se înfruntă pe străzi pentru delimitarea teritoriilor.

Ministrul educaţiei ne anunţă în schimb că scenariul cel mai probabil, din toamnă, este ca toate cursurile să se desfășoare on-line deşi nu a fost rezolvată problema tabletelor pentru elevi.

Concluzia viziunii de dreapta a fost trasă de doamna Turcan care a precizat că, chiar dacă avem mai mulți infectați comparativ cu perioada stării de urgenţă, prioritatea guvernării liberale rămâne organizarea alegerilor, cu alte cuvinte, acontarea pentru încă 4 ani a locurilor călduţe din administraţiile locale şi din administraţia centrală, într-un total dispret faţă de cetăţenii pe care îi ameninţă zilnic cu carantinarea forţată.

Faţă de o aşa stare de fapt nu putem decât să cerem demisia de urgenţă a acestui Guvern incompetent, care prin politica promovată supune cetăţeanul român la un tratament inuman şi degradant.

 

Președinte interimar TSD

Cojocaru Petru Bogdan

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri