Guvernul “catastrofă naţională” trebuie să plece !! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Advertorial

Guvernul “catastrofă naţională” trebuie să plece !! (P)

GALERIE
cojocaru
  • cojocaru
- +

Guvernul LuCovid s-a instalat la Palatul Victoria şi pare că nu are de gând să renunţe prea uşor la acele “fotolii de ministru”. La această concluzie am ajuns foarte simplu, lecturând doar declaraţiile şefilor PNL şi ale miniştrilor din Guvernul României din ultima perioadă.

Astfel, ministrul Nelu Tătaru ne ameninţă, în fiecare zi, cu instituirea unei noi stări de urgenţă, tocmai acum când economia României abia s-a mai dezmorţit. În schimb, domnul ministru uită să ofere explicaţii cu privire la numeroasele cazuri  în care bolnavilor cronici li s-a refuzat tratamentul medical specific sau actul medical a fost  amânat într-un mod nejustificat, fapt ce a condus la agravarea stării de sănătate a pacienţilor cronici sau chiar la deces.

Ministrul de Externe mai avem sau este în carantină? Întrebarea este legitimă în contextul în care românii sunt, din păcate, victimele focarelor din străinătate, fie că lucrează pe plantaţiile cu sparanghel, fie că lucrează în abatoare. Ba mai mult, unele ţări europene instituie interdicţii pentru cetăţenii români, într-un pur gest de discriminare, fără ca Ministerul de Externe să vină cu vreo măsură fermă.

Ministrul Cîţu, care în luna mai astepta o revenire a economiei în “V”, a devenit mai sceptic în ultima perioadă fiind instigatorul neaplicării dispoziţiilor legale în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie cu 40%, venind cu o soluţie proprie care nu acoperă decât ¼ din majorarea votată de Parlamentul României. Mai mult, statul român prin ministerul condus de domnia sa a reuşit “performanţa” de a se împrumuta în 8 luni de guvernare PNL cât valoarea împrumuturilor pe 2 ani făcută în timpul guvernării PSD.

Domnul Ministru Vela tânjeşte după perioada în care era purtătorul de cuvânt al mesajelor cotroceniste, ducând, în continuare, propriul război cu industria HORECA. Ne surprinde însă anunţând acum câteva zile că procedura înmatriculării autovehiculelor se va simplifica, aceasta fiind probabil, în concepţia domniei sale, o măsură de restartare a economiei. Nimic însă de clanurile mafiote care se înfruntă pe străzi pentru delimitarea teritoriilor.

Ministrul educaţiei ne anunţă în schimb că scenariul cel mai probabil, din toamnă, este ca toate cursurile să se desfășoare on-line deşi nu a fost rezolvată problema tabletelor pentru elevi.

Concluzia viziunii de dreapta a fost trasă de doamna Turcan care a precizat că, chiar dacă avem mai mulți infectați comparativ cu perioada stării de urgenţă, prioritatea guvernării liberale rămâne organizarea alegerilor, cu alte cuvinte, acontarea pentru încă 4 ani a locurilor călduţe din administraţiile locale şi din administraţia centrală, într-un total dispret faţă de cetăţenii pe care îi ameninţă zilnic cu carantinarea forţată.

Faţă de o aşa stare de fapt nu putem decât să cerem demisia de urgenţă a acestui Guvern incompetent, care prin politica promovată supune cetăţeanul român la un tratament inuman şi degradant.

 

Președinte interimar TSD

Cojocaru Petru Bogdan

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.