Guvernul “catastrofă naţională” trebuie să plece !! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Guvernul “catastrofă naţională” trebuie să plece !! (P)

GALERIE
cojocaru
  • cojocaru
- +

Guvernul LuCovid s-a instalat la Palatul Victoria şi pare că nu are de gând să renunţe prea uşor la acele “fotolii de ministru”. La această concluzie am ajuns foarte simplu, lecturând doar declaraţiile şefilor PNL şi ale miniştrilor din Guvernul României din ultima perioadă.

Astfel, ministrul Nelu Tătaru ne ameninţă, în fiecare zi, cu instituirea unei noi stări de urgenţă, tocmai acum când economia României abia s-a mai dezmorţit. În schimb, domnul ministru uită să ofere explicaţii cu privire la numeroasele cazuri  în care bolnavilor cronici li s-a refuzat tratamentul medical specific sau actul medical a fost  amânat într-un mod nejustificat, fapt ce a condus la agravarea stării de sănătate a pacienţilor cronici sau chiar la deces.

Ministrul de Externe mai avem sau este în carantină? Întrebarea este legitimă în contextul în care românii sunt, din păcate, victimele focarelor din străinătate, fie că lucrează pe plantaţiile cu sparanghel, fie că lucrează în abatoare. Ba mai mult, unele ţări europene instituie interdicţii pentru cetăţenii români, într-un pur gest de discriminare, fără ca Ministerul de Externe să vină cu vreo măsură fermă.

Ministrul Cîţu, care în luna mai astepta o revenire a economiei în “V”, a devenit mai sceptic în ultima perioadă fiind instigatorul neaplicării dispoziţiilor legale în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie cu 40%, venind cu o soluţie proprie care nu acoperă decât ¼ din majorarea votată de Parlamentul României. Mai mult, statul român prin ministerul condus de domnia sa a reuşit “performanţa” de a se împrumuta în 8 luni de guvernare PNL cât valoarea împrumuturilor pe 2 ani făcută în timpul guvernării PSD.

Domnul Ministru Vela tânjeşte după perioada în care era purtătorul de cuvânt al mesajelor cotroceniste, ducând, în continuare, propriul război cu industria HORECA. Ne surprinde însă anunţând acum câteva zile că procedura înmatriculării autovehiculelor se va simplifica, aceasta fiind probabil, în concepţia domniei sale, o măsură de restartare a economiei. Nimic însă de clanurile mafiote care se înfruntă pe străzi pentru delimitarea teritoriilor.

Ministrul educaţiei ne anunţă în schimb că scenariul cel mai probabil, din toamnă, este ca toate cursurile să se desfășoare on-line deşi nu a fost rezolvată problema tabletelor pentru elevi.

Concluzia viziunii de dreapta a fost trasă de doamna Turcan care a precizat că, chiar dacă avem mai mulți infectați comparativ cu perioada stării de urgenţă, prioritatea guvernării liberale rămâne organizarea alegerilor, cu alte cuvinte, acontarea pentru încă 4 ani a locurilor călduţe din administraţiile locale şi din administraţia centrală, într-un total dispret faţă de cetăţenii pe care îi ameninţă zilnic cu carantinarea forţată.

Faţă de o aşa stare de fapt nu putem decât să cerem demisia de urgenţă a acestui Guvern incompetent, care prin politica promovată supune cetăţeanul român la un tratament inuman şi degradant.

 

Președinte interimar TSD

Cojocaru Petru Bogdan

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.