anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Comunicat de presă

Guvernul „specialiștilor“: trei impostori dintr-o lovitură! (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi-01
  • template cover ziarul de iasi-01
- +

Ce au în comun Sorin Cîmpeanu, Vasile Dîncu și Alexandru Rafila? Toți trei au fost prezentați, când au intrat în Guvern, ca niște mari personalități ale domeniilor lor, specialiști care și-au construit o carieră „pe bune”, intelectuali veritabili. 

Realitatea a fost, însă, departe de punctajele de comunicare ale PSD și PNL. Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, și-a dat demisia după ce a fost prins că a preluat cu totul, sub semnătura sa, un curs universitar al unor colegi, apoi a venit cu o scuză lamentabilă, folosindu-se un profesor de 92 de ani. 

Vasile Dîncu a comis gafă după gafă, într-un context geopolitic și dintr-o funcție, cea de ministru al Apărării, care presupunea un demnitar competent, care înțelege că la granița României este un război și că trebuie să se ridice la nivelul momentului. 

Dîncu a făcut, în schimb, declarații favorabile Rusiei nu o dată, ci de mai multe ori, nu a știut care sunt membrii NATO, organizație din care țara noastră face parte și cu care colaborează instituțional, a dovedit că nu cunoaște funcționarea Armatei și singura lui recomandare a fost că a făcut și el stagiul militar obligatoriu.

Alexandru Rafila a băgat spaima în populație când a achiziționat 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu, pentru un atac nuclear, dar chiar și așa ideea lui costisitoare a eșuat lamentabil, căci numai 1% din populația eligibilă a ridicat acel medicament. Apoi, a plecat o săptămână în Cuba, pentru un schimb de experiență cu sisteme medicale „avansate” din Zimbabwe, Venezuela și Mozambic. 

Și dacă Guvernul i-ar fi avea doar pe cei trei cu care să se facă de rușine! Din păcate, nu e așa. Petre Daea insistă cu un proiect care s-a dovedit din prima falimentar și o gaură neagră, încă una, pentru statul român, respectiv Casa Unirea. 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a susținut că 90% dintre oamenii de afaceri din România, adică tocmai cei care reprezintă coloana vertebrală a economiei și a finanțelor țării, sunt „antreprenori-babuini”.

Mai amintesc doar decizia plafonării prețului la lemnele de foc, una împotriva celor mai elementare reguli economice, care a dus, cum era și de așteptat, la dispariția de pe piață a acestui produs și ping-pongul cu procentul majorării pensiilor, într-un context economic tot mai complicat pentru părinții și bunicii noștri, un ping-pong fără rezultat concret. 

Și am conturat deja imaginea unui guvern eșuat, într-un stat pe care chiar președintele Klaus Iohannis îl consideră eșuat.


Marius BODEA
Senator USR de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.