Guvernul avizează nefavorabil eliberarea gratuită a medicamentelor sub 10 lei pentru persoane sărace
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Guvernul avizează nefavorabil eliberarea gratuită a medicamentelor sub 10 lei pentru persoane sărace

GALERIE
medicamente
  • medicamente
- +

Propunerea legislativă privind eliberarea gratuită a medicamentelor care costă sub 10 lei pentru persoanele cu venituri sub salariul minim pe economie a fost avizată nefavorabil de către Guvern, conform unui comunicat transmis de Executiv.

 

Propunerea legislativă a fost înaintată de senatorul PDL Alin Tişe.

Proiectul prevede ca persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, care realizează venituri sub salariul minim pe economie, să beneficieze, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicii de familie şi de către medicii specialişti, de o compensare în procent de 100% pentru medicamentele al căror preţ de referinţă nu depăşeşte 10 lei/ambalaj.

Din categoria beneficiarilor se propune să facă parte şi copiii în vârstă de până la 18 ani, tinerii cu vârste între 18-26 ani dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni, precum şi ucenicii, studenţii care nu realizează venituri din muncă mai mari decât salariul minim pe economie şi persoanele aflate în şomaj.

Iniţiatorul apreciază că aproximativ 10 milioane de români ar beneficia de această facilitate.

Propunerea este motivată, în nota de fundamentare, prin puterea de cumpărare tot mai scăzută pentru persoanele cu venituri mici, ceea ce le restricţionează sau îngreunează accesul la tratamente care să le vindece sau amelioreze starea de sănătate, existând posibilitatea ca mai mulţi producători să coboare preţul la medicamente sub 10 lei pentru a beneficia de această prevedere legală de compensare de către stat şi să îşi optimizeze cifra de afaceri.

Ca surse pentru compensare sunt indicate fonduri bugetare, tichetul moderator de sănătate, taxa de claw-back aplicată producătorilor de medicamente şi economiile realizate prin conceperea de cître Ministerul Sănătăţii a unei liste negative de servicii medicale. (Mediafax)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.