Guvernul CDR-2 mai dă o palmă Iașului! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Guvernul CDR-2 mai dă o palmă Iașului! (P)

GALERIE
M.-Popa
  • M.-Popa
- +

Proiecte depuse spre finanțare la Compania Națională de Investiții de fosta conducere social-democrată a județului sunt acum preluate de bugetul Consiliului Județean. Aceasta, deși în plină campanie electorală, în august 2020, peneliștii se lăudau că proiectele vor fi realizate cu fonduri de la CNI. 

”Tot timpul am încercat să obțin fonduri nerambursabile pentru investițiile necesare în județ, fie că erau fonduri europene sau de la bugetul central. Important era să aduc bani în plus față de ceea ce aveam în buget, pentru a putea investi mai mult și pentru a diminua presiunea de la bugetul CJ. Așa am reușit să realizez investiții importante în modernizarea drumurilor, de exemplu. În vara anului trecut, în luna iunie, am profitat de o modificare legislativă care permitea finanțarea drumurilor județene prin CNI și am depus solicitare pentru cinci drumuri județene. Lucrările erau estimate la 110 milioane lei. Acum văd că trei dintre aceste drumuri sunt propuse a fi realizate prin credite de angajament, de la bugetul județului. În campania electorală trâmbițau că drumurile vor fi modernizate cu bani de la CNI. Acum, înțeleg că Guvernul s-a răzgândit din nou în privința Iașului și nu vom prinde finanțare nici pentru aceste drumuri. Nu știu dacă de vină este faptul că șeful PNL Iași și al Consiliului Județean este urmărit penal pentru luare de mită sau dacă pur și simplu peneliștii de la Iași nu contează la nivel național”, a precizat senatorul Maricel Popa.
 
Concret, Consiliul Județean Iași a depus în luna iunie la CNI cinci proiecte de modernizare a drumurilor județene. Este vorba despre:
 
1. DJ 244 D: limita județului Vaslui — Dolhești — Ciortești —Coropceni (intersecția DN 24), km 25+500 — 38+693 (valoarea investiției: 33.565.875.73 lei)
2. DJ 201 C: Limită Județ Neamț — Răchiteni — intersecție DN 28, km. 10+500 — 16+350 (valoarea investiției: 15.638.506,05 lei)
3. DJ 282 B: intersecție DN 24 C — Bivolari — Traian — Spineni — intersecție DJ 282 F, km. 0+000 —12+918 (valoarea investiției: 29.314.367,00 lei)
4. DJ 249: Hermeziu — Vladomira, km. 5+650 — 8+800 (valoarea investiției: 10.477.543,00 lei)
5. DJ 281 B: Borosoaia — Plugari (DJ 282 B), km. 18+268 —25+272 (valoarea investiției: 21.440.661,00 lei)
 
”Acum, Alexe, președintele CJ urmărit penal pentru luare de mită, vrea ca trei drumuri, respectiv DJ 201C, DJ 282B și DJ 249, cu lucrări evaluate la aproximativ 55 milioane de lei să fie modernizate cu bani de la bugetul județului, și nu cu fonduri nerambursabile de la CNI. Cunosc foarte bine aceste proiecte. Documentațiile tehnice au fost realizate în perioada în care am fost președintele CJ. Sunt drumuri care trebuie modernizate, de aceea le-am pregătit pentru finanțare. În 4 ani de mandat am desfășurat cea mai amplă campanie de asfaltări din istoria județului. Acest lucru nu ar fi fost posibil doar cu fonduri de la bugetul CJ sau din credite”, a precizat Popa.
 
Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.