Guvernul Inconştienţei Criminale! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Comunicat de presă

Guvernul Inconştienţei Criminale! (P)

GALERIE
vasile citea
  • vasile citea
- +

Necazul care s-a abătut asupra poporului român pare a nu mai avea sfârşit. Și aici nu mă refer la pademia generată de infectarea cu virusul SARS Cov-2, ci la guvernarea care, prin incompetenţa de care dă dovadă, aduce multă tristeţe, necazuri şi furie în casele românilor.

Cel mai recent “balet de guvernare” între călăii PNL şi USR a determinat sau a condus încă la o tragedie legată de sistemul medical românesc. De data aceasta nu au mai luat foc saloane cu bolnavi în ele, ci trei pacienţi nevinovaţi care se luptau pentru propria viaţă într-un tir ATI au murit, rămânând fără oxigen, intubaţi fiind.
 
În pericol au fost 8 români, iar pentru ceilalţi 5 eforturile medicilor, care au intervenit şi i-au ventilat mecanic, au dat roade. Din păcate, 3 români au decedat pentru că, mai nou, medicina se face în containere de TIR, cu aparatură medicală care se opreşte subit, cu sisteme electrice care se supraîncarcă şi cu foarte multă incompetenţă şi inconştienţă criminală din partea autorităţilor.

Recent, mai exact pe data de 9 aprilie 2021, linia de gardă de la Spitalul Mobil din Leţcani, judeţul Iaşi, a fost mutată tot într-un container de TIR, gestul administrativ echivalând cu închiderea acestui spital, singurul spital ROL 3 din SE Europei, am putea spune.

Prin acest gest de totală inconştienţă, s-a renunţat la 103 paturi ATI organizate în module cu presiune negativă pentru protecţie faţă de contactarea infecţiilor nosocomiale şi s-a preferat trimiterea acestei linii de gardă într-un container de tir, asemănător celui unde s-a produs tragedia despre care am amintit, în care au fost organizate un număr de doar 12 paturi ATI.

Nu înţelegem de ce s-a renunţat la un spital care, între 16 octombrie 2020 şi 13 ianuarie 2021, a tratat peste 1000 bolnavi, atât cu forme uşoare şi medii, cât şi cu forme grave, dependenţi de terapia cu oxigen sau intubaţi şi ventilaţi.

De ce sunt trataţi pacienţii în vagoane care nu îndeplinesc criteriile de siguranţă şi securitate sanitară, aşa cum s-a văzut şi în cazul vagonului de TIR de la Victor Babeş?

S-a creat, astfel, o stare de pericol şi pentru cetăţenii din Iaşi, în timp ce autorităţile guvernamentale participă la o telenovelă proastă cu ameninţări de ieşire de la guvernare şi solicitări de remaniere, care mai de care mai grave în ton.

În realitate românii se află într-o stare permanentă de pericol generată de inconştienţa criminală a unor indivizi care fac politică, inclusiv atunci când în discuţie este viaţa românilor.

Aceasta este o pată neagră pe obrazul sistemului politic din România, o pată neagră ce va rămâne adânc în conştiinţa acestui popor, prea vitregit, parcă, de soartă.

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.