Guvernul trebuie condus de oameni politici serioşi, nu de tenori politici
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Comunicat de presă

Guvernul trebuie condus de oameni politici serioşi, nu de tenori politici (P)

GALERIE
foto citea unu
  • foto citea unu
- +

Un Guvern poate cădea în mod dramatic sau în registrul comic. Dacă Guvernul respectiv încearcă să guvermeze și nu reușește mai nimic, este o dramă.

Forțele politice democratice se mobilizează, atenționează și marchează momentul care seamană cu o împiedicare pe drum drept. Dacă respectivul cabinet face prea mulți pași ( toți greșiți ) aceleași forțe politice democratice se opun. Este necesar să se opună și o fac printr-o moțiune de cenzură.

Pentru că nu poți face orice, oricând, oricum. Abraham Lincoln spunea „Poți minți câțiva oameni tot timpul și pe toată lumea din când în când, dar nu poți minti pe toată lumea tot timpul”.

Orice om cu bun simț se întreabă de ce Guvernul țării lui se împrumută frenetic, de parcă ar avea datorii la cămătari. De ce guvernează prin ordonanțe de urgență? 31 de hotărâri de guvern și 25 de ordonanțe de urgență în cateva ore? Ce urgență prezintă recensământul agricol, instituirea carantinei, transportul naval, privatizarea sistemului de sănătate, trotinetelele sau Anaf-ul?

Și, dacă timp de 3 luni lucrezi haotic, ce obții în afară de neîncrederea românilor și, eventual, ironii, critici publice și, firește o moțiune de cenzură care trece cu un scor mare, mare de tot.

Noi, parlamentarii, am fost trimiși în Parlament, de cetățenii României. Fiecare dintre noi reprezintă zeci de mii de români care și-au pus speranțele în munca noastră de parlamentar. Noi suntem aleși de români. Suntem forul legislativ suprem al acestei țări și nu putem admite ca un guvern ( orice culoare politică ar avea ) să ocolească Parlamentul, legiferând pe genunchi, pe repede înainte, fie că este zi, fie că este noapte.

Avem nevoie de oameni politici serioși, nu de tenori politici; de oameni cu pregătire temeinică, nu de consultanți telefonici ocazionali, de top modele ratate și de activiști vocali, bătători cu peturi în asfalt.

Românii vor seriozitate și responsabilitate.

Noi, Partidul Social Democrat, le putem garanta.


Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.