Guvernul trebuie să ajute Moldova. Maricel Popa, președintele CJ și al PSD Iași: Nu ne ignorați! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Guvernul trebuie să ajute Moldova. Maricel Popa, președintele CJ și al PSD Iași: Nu ne ignorați! (P)

GALERIE
DSC_2600-web
  • DSC_2600-web
- +

Guvernanții au anunțat aseară o măsură pe care am solicitat-o de aproape o săptămână. Era evident de atunci că situația de la Suceava va scăpa de sub control. Am cerut luarea de măsuri urgente, cu caracter preventiv, care să limiteze răspândirea virusului către alte zone ale Moldovei. Acum avem deja la Suceava un focar în adevăratul sens al cuvântului cu aproximativ 600 de persoane infectate din cele peste 2.100 de la nivel național.  Sper că măsura de izolare a municipiului Suceava și a comunelor limitrofe să nu se fi luat prea târziu și mai sper că regiunea noastră nu se va transforma în Lombardia României.

Din păcate, nu am observat la cei care au dictat izolarea și măsuri dispuse pentru a ajuta Suceava, pentru a veni în sprijinul celor peste 160.000 de persoane aflate în carantină, a  pacienților sau a cadrelor medicale. Am văzut că s-au impus multe restricții. Este nevoie de mai mult decât atât. Dincolo de solidaritatea de care trebuie cu toții să dăm dovadă în aceste zile, trebuie luate măsuri concrete care să vină în sprijinul celor de la Suceava. Vă pot spune că noi, de la Iași, am trimis deja cadre medicale către spitalele din județul Suceava. Vom încerca să îi ajutăm și cu materiale, echipamente, în măsura în care vom avea disponibil la spitalele din subordinea Consiliului Județean. Este nevoie de mult mai mult, nu doar de vorbe și de susținere morală. Suntem în stare de urgență. Se pot aloca fonduri suplimentare. Sunt măsuri la îndemâna autorităților centrale.

Grija mea a fost și va fi în continuare să dispun toate măsurile care să crească siguranța cadrelor medicale și a pacienților. De aceea, am alocat spitalelor din subordine, în ultimele două săptămâni, fonduri suplimentare de peste 7,2 milioane lei pentru achiziții de materiale, echipamente, aparate de testare.
Totodată, am solicitat sprijinul tuturor Consiliilor Județene din regiunea Moldovei pentru a achiziționa în regim de urgență un spital mobil de campanie. Deja am primit, în scris, sprijinul președintelui Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene. Discutăm și cu celelalte Consilii Județene. Am cerut și bani de la Guvern pentru a ne ajuta să creștem capacitatea de tratare a bolnavilor de Covid 19 din zona Moldovei. Nu am primit încă nici un răspuns, deși astfel de cheltuieli pot fi decontate ulterior din fonduri europene, deci banii s-ar întoarce la cei care înțeleg acum urgența de a se implica activ.

Mulțumesc domnului profesor Paul Boișteanu, care a solicitat și a primit sprijinul colegilor din cadrul Consiliului Local al municipiului Iași pentru implementarea rapidă a acestui proiect. Mulțumesc și domnului primar Mihai Chirica pentru deschiderea arătată. Poate din noua postură de lider PNL îi va convinge și pe consilierii județeni liberali de oportunitatea acestui spital.

Fac, din nou, un apel către oamenii politici. Dramele care au loc la Suceava în aceste zile nu trebuie folosite în scop politic. Oamenii au nevoie de compasiune, de sprijin concret, nu de dezbateri sterile și de discuții interminabile. Va fi timp suficient pentru astfel de dezbateri după ce va trece pandemia. Să fim uniți și să dăm dovadă de înțelepciune în această perioadă de criză! 

Le mulțumesc tuturor ieșenilor care au înțeles gravitatea situației, au rămas în case și respectă toate recomandările autorităților!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.