Guvernul vrea să împrumute un miliard de dolari de la BIRD pentru educație

joi, 13 iunie 2024, 12:40
1 MIN
 Guvernul vrea să împrumute un miliard de dolari de la BIRD pentru educație

Guvernul discută în şedinţa de joi despre parteneriatul dintre Ministerul Educaţiei, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de 1 miliard de dolari, pe zece ani, premierul Ciolacu afirmând că, prin aceste fonduri, creşte accesul la învăţământ de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial iar 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin.

În plus, Executivul finanţează Ministerul Educaţiei cu peste 200 de milioane de euro, pentru reabilitatea şcolilor, astfel încât să avem unităţi moderne şi cu un consum energetic redus.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în şedinţă că în domeniul educaţiei, Guvernul discută despre parteneriatul dintre Ministerul Educaţiei, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de 1 miliard de dolari, pe zece ani.

”Cu aceşti bani creştem accesul la învăţământ de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial. În plus, susţinem 100.000 de elevi din învăţământul profesional să continue studiile în formele de studiu post-liceal. Şi 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin”, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu a anunţta că Guvernul aprobă azi şi o decizie importantă pentru dezvoltarea reţelei de şcoli verzi în România.

”Finanţăm Ministerul Educaţiei cu peste 200 de milioane de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru reabilitatea şcolilor, astfel încât să avem unităţi moderne şi cu un consum energetic redus”, a mai spus şeful Executivului.

Citiți și: Părinți revoltați: de anul viitor, copiii de clasa a III-a sunt puși să învețe la școală până la ora 18

Citiți și: Gradațiile de merit: câte solicitări sunt pe fiecare disciplină. Numărul solicitărilor depășește cu mult oferta ISJ

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii