Hagi îi poate lua locul lui Daum la naţională. Ce spune şeful de la Federaţie?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Hagi îi poate lua locul lui Daum la naţională. Ce spune şeful de la Federaţie?

GALERIE
Hagi
  • Hagi
- +

Preşedintele FRF. Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că orice antrenor român poate fi selecţionerul echipei naţionale, chiar şi Gheorghe Hagi, un opozant al actualei conduceri a federaţiei. Burleanu a reafirmat faptul că problema viitorului selecţioner va fi pusă după încheierea actualelor preliminarii de calificare la Cupa Mondială din 2018.

"Orice discuţie o vom avea după terminarea acestei campanii de calificare. Este vina noastră, a tuturor celor angrenţi, pentru aceste rezultate. Şansele de calificare sunt destul de scăzute, dar atât jucătorii, cât şi staful tehnic trebuie să creadă în această şansă. Şi această şansă presupune ca următoarele două meciuri să fie câştigate. Orice antrenor român poate fi o soluţie pentru echipa naţională. Şi Hagi, sigur. Nu am iniţiat, nu am avut şi nici nu voi avea vreo discuţie cu un posibil antrenor atât timp cât nu vom termina această campanie de calificare. Nu este corect faţă de jucători să ştie că conducerea federaţiei deja discută schimbarea antrenorului", a declarat Burleanu, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

Burleanu a criticat cluburile din LIga I pentru faptul că nu investesc în copii şi juniori. Din acest motiv, FRF trebuie să se implice mai mult în acest sector, a precizat el: "Să ne uităm ce am făcut la nivel de echipe de club. Avem o singură echipă calificată în Europa League. Vedem la loturi lipsa performanţelor. Vedem jucătri tineri care nu reuşesc să se impună la echipele din străinătate. Cred că toate aceste elemente te fac să consideri că trebuie să vezi unde sunt problemele la rădăcină. Şi avem nevoie de investiţii considerabile în copii şi juniori, pe care noi, ca federaţiei, ne vom lupta cu orice preţ ca să le avem. Toată lumea a spus că nu este rolul federaţiei să facă aceste centre de excelenţă, dar când ai cluburi de Liga I care nu şi-au dezvoltat academii şi nu acordă şanse jucătorilor mai tineri să se dezvolte, atunci considerăm că e datoria noastră să intervenim şi să reglementăm lucrurie. Astăzi culegem ceea ce nu s-a cultivat." În cadrul Comitetului Executiv de marţi a fost aprobată crearea Turneului Speranţelor, o competiţie dedicată copiilor născuţi în 2004, care va avea un buget de 250.000 de euro.
 
"Cel mai important subiect al zilei a fost înfiinţarea unei noi competiţii, Turneul speranţelor, o competiţie de elită pentru copiii născuţi în 2004. Un proiect care va fi coordonat de Gheorghiţă Geolgău, ca manager al departamentului de scouting. Este şi o competiţie de elită, dar şi un flitru de selecţie. Obiectivul este, pe de o parte, să punem pe picioare o competiţe la această categorie de vârstă, dar în acelaşi timp să putem să pregătim deja tot procesul de slecţie pentru prima reprezentativă de under 15 pe care o vom forma anul viitor. Am avut parte de o susţinere extraordinară din partea membrlor afiliaţi, astfel încât a şi fost aprobat de Comitetul Executiv. Şi investiţia este una pe măsură, de 250.000 de euro, în această primă generaţie de copii născuţi în 2004", a spus el. De asemenea, FRF nu a renunţat la centrele de excelenţă, care au fost redenumite, nemaivând acum nevoie de certificat de identitate sportivă de la MTS. 
 
"Al doilea subiect pe ordinea de zi a fost cel legat de centrele de excelenţă. Vlad Munteanu a prezentat în şedinţa Comitetului Executiv situaţia referitoare la centrele de excelenţă. Toate procedurile legale în ceea ce priveşte înfiinţarea celor patru centre au fost îndeplinite. lucru recunoscut şi de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Însă nu am primit certificatul de identitate sportivă. De ce nu am primit? Îi lăsăm pe cei de la MTS să vă răspundă, fiindcă este o situaţie tristă, în care MTS se opune progresului fotbalului românesc. Pregătirea centralizată este un principiu pe care l-am considerat a fi important pentru dezvoltarea fotbalului din România şi pe care îl vom considera aşa şi de acum înainte. Am decis ca cele patru centre să devină centre naţionale de pregătire, astfel că nu vom mai avea nevoie de certificatul de identitate sportivă acordat de MTS. Jucătorii vor aparţine în exclusivitate cluburilor de provenienţă, iar ei vor fi convocaţi pe o perioadă de câte 12 luni. Altfel spus, decesul centrelor, doar de dragul unui parastas mediatic, nu s-a întâmplat", a explicat Burleanu.
 
Potrivit şefului de la Casa Fotbalului, FRF nu a primit vreo propunere care sş permită ca liga a IV-a din Bucureşti, în care se află CSA Steaua şi Academia Rapid, să aibă dreptul de a avea două echipe promovate. "Nu am discutat aşa ceva, nu am fost sesizaţi cu o asemenea propunere. Eu pot să vă spun care este sistemul astăzi de promovare-retrogradare. Avem 42 de echipe campioane, Bucureştiul la fel, o echipă campioană, care intră într-un sistem de baraj. Şi cele 21 de echipe câştigătoare se înscriu în Liga a III-a", a afirmat Răzvan Burleanu.
 
 
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.