Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

GALERIE
Danut Constantin
  • Danut Constantin
- +

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Poliţiştii din Argeş au ratat încă odată să arate că ştiu meserie şi că îşi merită lefurile frumuşele şi mai ales pensiile speciale. Ce s-a întâmplat de fapt? Vineri, un beţiv nu voia să părăsească terasa unui local din Autogara Sud-Piteşti unde tocmai luase foc o friteuză. Poliţia a intervenit extrem de brutal şi pur şi simplu i-a rupt gâtul scandalagiului. Rezultatele preliminare ale autopsiei arată „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”. Nu există nici un dubiu că „miliţienii” au acţionat disproporţionat faţă de gravitatea momentului. În loc să găsească o cale mai puţin violentă pentru a-l scoate pe cel recalcitrant din restaurant, ei au sărit pe el, la propriu, şi i-au curmat viaţa. Asta este trista realitate.

Un caz asemănător s-a petrecut în urmă cu doi ani la Suceava. La un spectacol de muzică populară, un bărbat de circa 50 de ani a atins indecent o fată de 12 de ani. Tătăl a raportat cazul Jandarmilor, iar aceştia l-au imobilizat pe agresor şi i-au aplicat o doză letală de spray lacrimogen. Bărbatul a decedat la spital în urma insuficienţei cardio-respiratorii. Este exact la fel ca-n Piteşti. Nu este nici o deosebire. Intervenţia mult prea brutală a Poliţiei a mai făcut o victimă. Nu s-a ţinut cont de gravitatea faptelor, de posibilitatea infractorului de a se apăra sau de a găsi o metodă mai puţin traumatizantă de intervenţie. În ambele cazuri, atât cel de la Piteşti, cât şi cel de la Suceava, poliţiştii şi jandarmii erau mai mult decât îndreptăţiţi să intervină. Problema lor este că au ales o metodă de intervenţie extrem de brutală. Practic, nu au nici o scuză. Nici una.

Un alt caz în care poliţiştii au făcut victime este cel din Oneşti. Acolo, în loc să intervină, să încerce să-l anihileze pe criminal, oamenii legii, dacă le putem spune aşa, s-au comportat ca nişte laşi. Au dat din colţ în colţ până inevitabilul s-a produs. În loc să încerce o intervenţie fermă, în forţă sau chiar să se folosească de un lunetist au stat pe margine până ce criminalul le-a luat gâtul celor doi muncitori sechestraţi. Asta după multe ore „lungi” în care au încercat să negocieze cu el. După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti. Se pare că nu există cale de mijloc, nu există mijloace, iar cei trimişi să intervină sunt incompetenţi, neinstruiţi sau nu acţionează în funcţie de gravitatea faptelor din teren.

Practic se observă că intervin neadecvat aproape de fiecare dată când sunt puşi în faţa unei situaţii concrete. Să nu uităm de negocierile cu interlopii de anul trecut sau de faptul că în septembrie 2020 nouă poliţişti, pardon miliţieni, au torturat două persoane din Bucureşti fiindcă le-au prins fără mască. Unul dintre bărbaţi după ce a fost bătut crunt a fost abandonat pe un câmp, iar celălalt lăsat pe o stradă întunecată. Asta este faţă hidoasă a Poliţiei Române, este faţa pe care şefii de la Bucureşti se chinuie să o fardeze, să arate cât de cât uman. Nu toţi poliţiştii sunt aşa. Să fie limpede! Sunt angajaţi din sistem competenţi şi bine pregătiţi. De multe ori, faptele lor trec nemeritat în anonimat. Ideea este că intervenţiile ratate sau agresiunile atrag atenţia publicului şi trebuie mediatizate şi mai ales sancţionate drastic. Nu odată cei vinovaţi au fost făcuţi scăpaţi şi au fost trimişi la pensie. Da, la pensie şi nu la una obişnuită, ci la una specială. Este premiul pentru că au rupt gâtul unor beţivi, au omorât un pervers,  au torturat persoane care nu purtau mască sau au amendat bunicuţe ce vindeau pătrunjel la colţul străzii. Fiindcă în ultimul timp s-a tot vorbit de mafie, fără însă a se indica vreun nume sau prenume, putem spune fără să greşim prea mult că asta este de fapt adevărata mafie. Mafia de stat!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.