Hai la Balenă! Seri de neuitat în Copou, cu filme și muzică, în aceste zile. Festivalul „Zilele Studentului Francofon”

duminică, 19 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Hai la Balenă! Seri de neuitat în Copou, cu filme și muzică, în aceste zile. Festivalul „Zilele Studentului Francofon”

Iașul, într-o lume în continuă schimbare, unde diversitatea culturală și lingvistică sunt mai valoroase ca niciodată, v-a pregătit un nou eveniment interesant.

Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI) invită doritorii să celebreze francofonia în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului „Zilele Studentului Francofon”. Evenimentul, care se desfășoară între 13 și 26 mai 2024, promite să fie un mozaic de activități culturale și educative, deschis tuturor studenților curioși și pasionați de limba și cultura franceză. Iată evenimentele!

Seara de Film: O Fereastră spre Cinema-ul Francez

Prima oprire în această călătorie culturală a fost Seara de Film, care a avut loc joi seară. Campusul studențesc „Titu Maiorescu” s-a transformat într-o sală de cinema, unde participanții au avut ocazia să vizioneze un film în limba franceză, subtitrat în română, oferind o experiență autentică și accesibilă tuturor.

Vânătoarea de Comori: „Chasse au Trésor”

Sâmbătă, la ora 12, aventura a continuat cu „Chasse au Trésor”, o vânătoare de comori ce îmbină distracția cu spiritul de echipă și competitivitatea. Studenții au putut explora Iașul într-un mod unic, descoperind noi locuri și provocări, în timp ce își testează abilitățile de orientare și corectitudine.

„Alo, la France!”: Dialoguri Transculturale

Dialogul intercultural este esențial, iar marți, 21 mai 2024, la ora 20, ASFI facilitează un schimb de experiențe cu studenți francezi prin intermediul platformei online „Alo, la France!”. Această sesiune de conversație este o oportunitate excelentă pentru a practica limba franceză și pentru a înțelege mai bine cultura franceză din perspectiva nativilor.

Seara de Chitară: Acorduri de Prietenie

În încheiere, pe 23 mai 2024, la ora 19:00, „La Balenă”, în campusul „Titu Maiorescu”, va avea loc Seara de Chitară, un eveniment dedicat muzicii și camaraderiei. Aici, studenții sunt încurajați să își exprime talentul vocal sau instrumental, creând o atmosferă intimă și prietenoasă.

ASFI ne reamintește că accesul la toate aceste evenimente este gratuit, iar proiectul este posibil datorită sprijinului Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Institutul Francez din Iași, Casa de Cultură a Studenților din Iași și Facultatea de Litere UAIC. Prin participarea la „Zilele Studentului Francofon”, studenții nu doar că își îmbogățesc cunoștințele lingvistice și culturale, dar contribuie și la consolidarea unei comunități studențești unite și diverse.

„Te invităm să te alături acestei sărbători a diversității și să îmbrățișezi valorile de dragoste pentru fiecare clipă, conexiuni umane, solidaritate, frumos și curiozitate”, transmit organizatorii. (Andrei POPA)

Toate articolele din noua secţiune ZdI “Ziarul Studenţesc”, AICI

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studenţesc” citeşte AICI

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii