Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Hai la film! Proiecții interesante vor fi zilele acestea la Cinema Ateneu

GALERIE
cinema
  • cinema
- +

Cinema Ateneu a pregătit săptămâna aceasta pentru publicul ieşean o serie de filme româneşti şi străine apreciate şi premiate la diferite festivaluri.

Programul pro­iecţiilor a început încă de ieri, cu filmele „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă“, în regia lui Bogdan Theodor Ol­teanu, şi „Copacul vrajbei noastre“ (n.r: Undir trénu), un film în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.

„Copacul vrajbei noastre“ şi „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă“ vor rula şi miercuri, pe data de 15 august, urmând ca vineri, pe data de 17 august, să poată fi urmărite producţiile „Utoya: 22 iulie“ (n.r: Utøya 22. Juli), în regia lui Erik Poppe, care va rula în premieră de la ora 19.00, şi „România neîmblânzită“, o producţie în regia lui Tom Barton-Humphreys, film ce va rula de la ora 21.00.

Pe data de 18 august, de la ora 10.00, va putea fi urmărit filmul „Străjerii“, un film produs de Liviu Mărghidan.

„Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă“ este o dramă romantică, rolurile principale din film fiind interpretate de actriţele Silvania Mihai şi Florentina Năstase, amândouă debutante în lungmetraj. Întreg scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan şi Denisa Niţă.

„Utoya: 22 iulie“ spune povestea zilei de 22 iulie 2011, când a explodat în Oslo o maşină capcană care a ucis opt persoane. Două ore după explozie, autorul atentatului ajungea pe insula Utøya, unde avea loc o tabără a tineretului laburist. Prinşi ca într-o capcană , 69 de tineri au murit şi 110 au fost răniţi în urma unui atac armat.

„Copacul vrajbei noastre“ spune povestea lui Agnes, care îl dă pe Atli afară şi îi spune să nu mai ia legătura cu fata sa, Ása. Atli se mută cu părinţii, dar aceştia sunt prinşi într-o ceartă cu vecinii pornită de la un arbore din curtea acestora. cică arborele din curte, de care sunt atât de mândri, le umbreşte prispa! În timp ce Atli se luptă pentru dreptul de a-şi vedea fiica, cearta cu vecinii devine tot mai violentă. „Copacul vrajbei noastre“ a câştigat premiul pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu la Oscarurile islandeze 2018.

„România neîmblânzită“ este un documentar, un spectacol de film cu imagini şi abordare de tip National Geogra­phic/Discovery, care prezintă România, de la Munte, la Mare sau la Deltă.

„Străjerii“ este un film românesc pentru copii.

Biletele sunt puse în vânzare la preţul unic de 12 lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri