anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Noi donatori, ieri, în campania „Ghetuţe, fulare şi mănuşi“ pentru piticii din satul Scoposeni

Hai să-i ajutăm pe aceşti copii să se bucure de Crăciun. Orice sumă de bani ajută enorm!

GALERIE
DAN_9678DAN_9605DAN_9642DAN_9654DAN_9719DAN_9723DAN_9759DAN_9782DAN_9795DAN_9799
 • DAN_9678
 • DAN_9605
 • DAN_9642
 • DAN_9654
 • DAN_9719
 • DAN_9723
 • DAN_9759
 • DAN_9782
 • DAN_9795
 • DAN_9799
- +

Ziua de ieri a adus noi ieşeni darnici la uşa redacţiei, impresionaţi de dramele şi nevoile familiilor cu copii mici din satul Scoposeni, Gorban. Deputatul Petru Movilă a donat 1.000 de lei, o pensionară ne-a înmânat 500 de lei, iar un anonim, 200 de lei. Aceste donaţii se adaugă celor din prima zi a campaniei. Dacă vreţi să îi ajutaţi pe aceşti copii cărora le e şi frică să viseze la Moş Crăciun, nu ezitaţi: orice sumă de bani le este acestora de folos!

Campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“, prin care dorim să-i ajutăm pe copiii de la şcoala din Scoposeni să aibă Sărbătorile de iarnă mai frumoase, merge mai departe. Cei 82 de elevi care învaţă aici reuşesc încă să zâmbească, reuşesc încă să viseze la daruri şi la vizita lui Moş Crăciun, de care le-am vorbit pe larg, dar misterios, săptămâna trecută. Puţini dintre părinţii acestora îşi permit însă să le facă acestora cadouri, iar brad de Crăciun văd doar la şcoală, în sala de clasă, sau prin ferestrele puţinilor colegi mai înstăriţi. Acasă se descurcă cum pot, iar pacheţelele cu cornuri şi lapte făcute de învăţători atunci când lipsesc colegi de clasă le împart cu fraţii lor mai mici. Asemeni tuturor copiilor, şi-ar dori tablete sau telefoane, dar lasă capul în jos, iar în priviri li se citeşte tristeţea atunci când îşi dau seama că masa de a doua zi, încălţările sau hainele de iarnă sunt cele care au prioritate.

Cum putem să-i ajutăm

Cei care doresc să pună umărul în această campanie, cu orice sumă de bani, fie ea mai mică sau mai mare, sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga, nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, chiar şi prin fax. A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Gorban, de care aparţine şcoala din Scoposeni, contul fiind RO45BRDE240SV17849002400, titular cont „Şcoala Gimnazială Gorban“. Din banii strânşi, „Ziarul de Iaşi“, împreună cu reprezentanţii şcolii, va cumpăra ghetuţe, fulare şi mănuşi. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, ele vor fi donate şcolii pentru achiziţia de materiale didactice necesare.

S-au alăturat campaniei

Alături de Campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“ s-a alăturat şi deputatul PMP Petru Movilă. Omul politic a donat suma de 1.000 de lei pentru ghetuţele, fularele şi căciuliţele copiilor de la şcoala din Scoposeni. „Fac acest lucru cu drag, cu mult suflet, şi mă implic în campa­nii umanitare tot timpul anului, nu doar acum. Cu toate acestea, în preajma Sărbătorilor Pas­cale şi a Sărbătorilor de Crăciun, aceste gesturi au o încărcătură generală mai puternică, mai mulţi oameni se implică, iar spiritul sărbătorilor se vede mult mai bine, şi în suflet, dar şi prin cadourile pe care noi le facem celor care au puţine posibilităţi. Cu toate acestea, ceea ce facem noi trebuie să completeze ceea ce face statul, fie că vorbim de Guvern sau de administraţiile locale. Aştept ca tot mai mulţi oameni să se implice în a susţine persoanele necăjite, pe cei care merită, şi asta tot timpul anului, nu doar în preajma sărbătorilor, pentru că suferin­ţa lor şi nevoile lor nu se manifestă doar acum“

De asemenea, ieşeanca Adriana Săvescu, pensionară, a donat suma de 500 de lei. Adriana Săvescu a mai participat la campaniile de Crăciun organizate de „Ziarul de Iaşi“ în ultimii ani. Nu se poate deplasa, şi nu a mai ieşit din casă de mai bine de trei ani, însă încearcă să ajute, din puţinul ei, cât mai multe campanii dedicate copiilor. „Nu am avut parte de copilul meu, aşa că încerc să-i ajut pe ai altora“, a mărturisit femeia, atunci când ne-am deplasat la domiciliul ei. Un alt ieşean, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a donat suma de 200 de lei pentru darurile de Crăciun care vor ajunge la copiii din Scoposeni.

Lista onorabilă a donatorilor

* Petru Movilă - 1.000 de lei

* Adriana Săvescu (pensionar) – 500 de lei

* Anonim – 200 de lei

* USLIP Iaşi - 82 cutii de bomboane

* Viorel Blăjuţ - 3.000 de lei

* Marian Şerbescu - 500 de lei

FOTO: Dan LUCA

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.