anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Haideţi să-i scoatem din iarnă pe prichindeii din Pietriş! Noi donaţii importante în campania ZdI

GALERIE
copii, pietrisd
 • copii, pietrisd
- +

În acest weekend au venit mai multe donaţii notabile, de la rectorul UAIC şi de la liderul PSD Iaşi, alături de unele contribuţii anonime

 

Campaniile de Crăciun ale „Ziarului de Iaşi” continuă de peste 15 ani. Anul acesta am ales satul Pietriş din judeţul Iaşi. 100 de copii învaţă la Şcoala Primară, iar familiile lor fac zilnic eforturi deosebite pentru a avea acces la educaţie. Prichindeii au nevoie mai ales de încălţăminte şi îmbrăcăminte pentru iarnă.

Familia Măcinoi, una din cele pe care dorim să o ajutăm suplimentar anul acesta, are nevoie de un nou acoperiş. Sunt 7 suflete care locuiesc în două camere acoperite de un vechi azbest. Nu au curent electric şi nici apa. Cară apă cu găleata, iar seara stau la lumina lumânării. Ar avea nevoie şi de electrocasnicele de bază: maşină de spălat manuală şi aragaz cu butelie. Pe lângă donaţiile în bani pentru cadourile micuţilor de la şcoala şi grădiniţa din localitate, ieşenii pot aduce la sediul redacţiei alimente neperisabile şi obiecte de îmbrăcăminte/încălţăminte pentru cele trei familii aflate în dificultate ce sunt ajutate în cadrul campaniei noastre.

Despre campania ZDI, citiți AICI

Cine s-a alăturat campaniei

 

Prof.dr. Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Al.I. Cuza”, avocat, a donat 1.500 lei. „Felicit şi susţin Campania de Crăciun a ZdI. Solidaritatea socială presupune empatie, înţelegere şi dăruire faţă de semeni, faţă de aceia care au bucuria de a primi! Crăciun fericit!”, a declarat rectorul Tudorel Toader. Şi Maricel Popa, senator PSD Iaşi, a donat 1.000 lei. „Mă alătur acestei frumoase iniţiative a Ziarului de Iaşi cu speranţa că vom reuşi împreună să facem o bucurie copiilor de la Pietriş. Am crescut la ţară şi cunosc neajunsurile mediului rural. Din acest motiv, caut cu fiecare ocazie să fiu aproape de oamenii nevoiaşi şi să contribui cât se poate de mult la dezvoltarea acestor zone defavorizate. Sunt convins că acest Crăciun va fi unul special pentru ei şi nădăjduiesc că tot mai mulţi oameni se vor alătura Campaniei. Doamne ajută să avem posibilitatea să facem cât mai multe lucruri importante pentru educaţia şi dezvoltarea tuturor copiilor din judeţul Iaşi”, a spus Maricel Popa.

Două doamne care vor să îşi păstreze identitatea anonimă au donat pentru copiii din Pietriş. Una dintre ele a trimis 1.000 de lei, iar cealaltă a donat 100 de lei, un palton de damă şi haine pentru o fată de 12 ani. Totodată, Adrian Olteanu, în numele Fundaţiei Maria şi Petru Olteanu din Tomeşti, Iaşi, în memoria tatălui său, fost profesor de Istorie în comuna Tomeşti, a donat 200 de dolari.

Cum putem să-i ajutăm

 

Cei care doresc să sprijine această campanie, cu orice sumă de bani, fie ea mai mică sau mai mare, sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre contracte de sponsorizare, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, şi prin fax sau email. Totodată, şcoala coordonatoare a deschis un cont bancar special pentru această campanie. Titularul este „Şcoala Gimnazială Dolheşti”, cod fiscal 17150231, cont RO02BRDE240SV65862922400, deschis la BRD, agenţia ANASTASIE PANU IAŞI.

Citește și: Campania de Crăciun a ZdI: Şapte suflete sub un acoperiş spart: viaţa la limita de supravieţuire

Lista onorabilă a donatorilor

 

 • Prof.dr. Tudorel Toader, rector UAIC - 1.500 lei
 • Maricel Popa, senator PSD Iaşi - 1.000 lei
 • Anonim - 1.000 lei
 • Anonim - 100 lei; palton de damă; haine pentru feţită 12 ani
 • Adrian Olteanu - 200 dolari
 • Bogdan Cojocaru, prefect - 500 lei
 • Adriana Săvescu - 500 lei
 • Anonim - pachet rechizite, produse de igienă, 300 lei
 • Sergiu Cristian Căpăţînă - 70 lei
 • Ana Luiza Monica Domnişoru - 450 lei
 • Veronica Apetrei - 50 lei
 • Anonim - 1.000 lei
 • Prof.dr. Dan Caşcaval, rector TUIASI - 500 lei
 • T.V. – 2.000 lei
 • Bogdan Balanişcu, ministru secretar de stat - 1.000 lei
 • Constantin Adăscăliţei - 1.500 lei
 • Moldova Center - 5.000 lei
 • M.S.V. - 2.000 lei
 • Nicolaie Ivanciu - 1.000 lei
 • Marian Şerbescu - 500 lei
 • Vlad Ciobanu - 500 lei
 • Anonim - 200 lei
 • Anonim - 250 lei
 • Viorel Blăjuţ, manager Spitalul „Sf. Sava” - 7.000 lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.