Prognoza meteo pana pe 28 aprilie. Cum va fi vremea de Florii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Prognoza meteo pana pe 28 aprilie. Cum va fi vremea de Florii

GALERIE
florii
  • florii
- +

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 15 - 28 aprilie, in fiecare regiune a tarii.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 22 si 24 de grade. In intervalul 20 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 17 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 10 grade.

Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 23 aprilie.

CRISANA

Temperaturile diurne vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 21 si 23 de grade. In intervalul 20 - 22 aprilie maximele termice vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 10 grade.

Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 23 aprilie.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 13 si 15 grade pana la valori medii cuprinse intre 19 si 22 de grade. In intervalul 21 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 13 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 16 si 20 de grade Celsius. Temperaturile nocturne vor avea aceeasi oscilatie ca si cele diurne si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 0 si 8 grade.

Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 24 aprilie.

MARAMURES

Maximele termice vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii de 14...15 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 20 - 22 aprilie temperaturile diurne vor fi in scadere spre valori medii cuprinse intre 12 si 15 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 17 si 20 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 0 si 8 grade.
Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 24 aprilie.

MOLDOVA

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 11 si 13 grade pana la valori medii cuprinse intre 19 si 21 de grade. In intervalul 21 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 17 si 21 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 8 grade.

Trecator va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de averse slabe, posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 25 aprilie.

DOBROGEA

Maximele termice vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 13 si 15 grade pana la valori medii cuprinse intre 16 si 18 grade. In intervalul 21 - 22 aprilie temperaturile diurne vor fi in scadere spre medii de 14...15 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 16 si 19 grade Celsius.

Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 4 si 10 grade. Temporar va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va fi redusa.

MUNTENIA

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 21 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 14 si 18 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 3 si 9 grade.

Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi slabe, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 21 - 23 aprilie.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 21 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 14 si 17 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 18 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 3 si 9 grade.

Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 21 - 23 aprilie.

LA MUNTE

Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 2 si 6 grade pana la valori medii cuprinse intre 10 si 14 grade. In intervalul 21 - 23 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 2 si 7 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 10 si 13 grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi in jur de 0 grade, sau usor pozitive intre 17 - 21 aprilie si 25 - 28 aprilie si cuprinse in medie intre -5 si -2 grade in restul noptilor.

Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 25 aprilie.

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.