Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Halep s-a calificat în semifinalele turneului Melbourne Summer Set 1 după un meci dramatic şi epuizant

GALERIE
Simona Halep
  • Simona Halep
- +

Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele turneului Melbourne Summer Set, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 5-7, 6-4, pe elveţianca Viktorija Golubic, locul 43 WTA. Halep a fost aproape să piardă un meci pe care l-a avut în mână, conducând cu 6-2, 4-2.

Cu excepţia serviciului, Halep a făcut cel mai bun set din acest an în prima parte a întâlnirii de pe Rod Laver Arena. Agresivă, precisă, cu un rever ca în zilele bune, jucătoarea română a zburdat pe teren, şi-a ţinut adversara în mişcare continuă, a alergat-o cu mingi trimise dintr-o parte în alta a terenului şi a punctat spectaculos.

Fostul lider WTA nu a putut ţine această evoluţie la cote înalte pe parcursul întregii întâlniri. De la mijlocul setului secund, când conducea cu 6-2, 4-2, Halep a început să-şi piardă atuul cu care dominase până atunci, capacitatea de a fi ofensivă şi exactă. O scădere de nivel de joc provocată de serviciul ei slab, dar şi de o adversară care, după începutul modest, s-a metamorfozat surprinzător odată cu trecerea timpului.

Golubic, 29 de ani, este o jucătoare cu un tenis frumos, tehnic, execută reverul cu o singură mână, à la Carla Suarez Navarro, şi variază cu uşurinţă loviturile. Însă jocul ei, unul fără forţă exagerată, a fost o vreme pe placul Simonei. Cu o impresie iniţială de jucătoare rigidă, Golubic părea că va fi răpusă uşor de Halep. Dar sportiva din Elveţia a ieşit subit din starea de anchilozare şi a trecut la atac când adversara ei se apropia de victorie. A simţit că Halep scapă jocul din mână şi nu a iertat-o. Precizia loviturilor elveţiencei a urcat rapid, pe măsură ce presiunea venită de pe partea cealaltă a terenului a scăzut.

Nervii şi-au făcut loc din ce în ce mai mult în psihicul ambelor jucătoare, rachetele au zburat pe teren şi jocul a căpătat accente dramatice, în decisiv. De la puncte încheiate repede la început s-a ajus la schimburi lungi, epuizante. Furia a ţinut-o în viaţă pe Simona Halep, care, incapabilă ghemuri bune să-şi facă serviciul, a reuşit aproape miraculos să câştige.

Meciul a început cu cinci break-uri la rând, clare, aproape fără reacţie din partea jucătoarei aflate la serviciu. Primul l-a reuşit fostul lider WTA, care în ghemul următor a comis trei duble greşeli (11 în total). Tot Halep a fost prima care şi-a fructificat serviciul, la 3-2, un ghem dintr-o serie de şase câştigate la rând. Setul I a curs rapid şi i-a revenit jucătoarei române, cu 6-2, după 26 de minute. 

Sportiva elveţiană şi-a fructificat în premieră serviciul în setul al doilea, la 0-2. Cu avantajul break-ului din primul ghem, Halep a menţinut distanţa faţă de rivală până la 4-2. Golubic a jucat din ce în ce mai bine şi a reuşit să egaleze la 4, după un break în ghemul al optulea. Sportiva din Constanţa a făcut rebreak şi a servit pentru meci, rău, ca de multe ori la Melbourne, în acest an. Golubic a profitat, a egalat şi a prelungit seria de ghemuri câştigate la rând la 5, cu care a închis setul, 7-5, după o oră şi 24 de minute de la start.

În decisiv, seria break-rebreak s-a repetat de patru ori. De data aceasta, Golubic a fost jucătoarea care şi-a fructificat prima dată serviciul, la 2-2. Greu de tot, Halep a egalat la 3, a avut minge de 4-3, a ratat-o şi apoi a salvat patru mingi de break, între care un 0-40, pentru a pune din nou egalitatea pe tabelă, 4-4. La acest scor jucătoarea din Constanţa a reuşit un punct imposibil, dintr-o defensivă totală, în care a trimis de trei ori mingea peste fileu din poziţii foarte dificile, pentru a obţine un nou break, cel de 5-4. După ce a salvat două mingi de 5-5, pe propriul serviciu, Simona Halep a reuşit să obţină victoria, cu 6-4, după două ore şi 34 de minute de joc.

Halep va evolua în penultimul act cu chinezoaica Qinwen Zheng, locul 126 WTA, venită din calificări, care a trecut, în sferturi, cu scorul de 7-6 (1), 7-6 (5), de croata Ana Konjuh, locul 67 WTA. Calificarea în semifinale este recompensată la acest turneu cu un premiu de 10.100 de dolari şi 110 puncte WTA.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri