Halep şi Andreescu se află printre primele 4 jucătoare de tenis calificate la Turneul Campioanelor

luni, 30 septembrie 2019, 10:26
1 MIN
 Halep şi Andreescu se află printre primele 4 jucătoare de tenis calificate la Turneul Campioanelor

WTA a anunţat, luni dimineaţă, 30 septembrie, că jumătate dintre cele opt poziţii de la Turneul Campioanelor au fost deja adjudecate.

Simona Halep şi Bianca Andreescu, campioanele de la Wimbledon şi US Open, li s-au alăturat primelor două sportive calificate pentru întrecerea de la Shenzhen, Ashleigh Barty şi Karolina Pliskova.

Turneul Campioanelor, programat în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie 2019, pune la bătaie cel mai mare premiu în bani din istoria tenisului: 4.725.000 dolari, cu 875.000 dolari mai mult decât cecul încasat de Bianca Andreescu pentru victoria de la US Open.

Simona Halep s-a calificat pentru a şasea oară consecutiv la Turneul Campioanelor, în timp ce Bianca Andreescu va participa în premieră la WTA Finals, la fel ca şi australianca Barty. În plus, Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, este cea mai tânără jucătoare calificată la o ediţie a Turneului Campioanelor din 2009 încoace, de la Caroline Wozniacki (19 ani).

Naomi Osaka, învingătoare la Australian Open, este singura dintre jucătoarele cu titlu de Mare Şlem pe 2019 care încă nu şi-a asigurat matematic prezenţa la Turneul Campioanelor. Nipona este însă pe 5 în Race to Shenzhen, urmată de Petra Kvitova, Serena Williams şi Elina Svitolina, americanca fiind singura absentă de la turneul Premier Mandatory de la Beijing.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii