anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Halucinant! Copiii agresaţi, lăsaţi de judecători lângă tatăl bătăuş pentru că nu se tem de el

GALERIE
violenta
 • violenta
- +

Mama lor s-a refugiat într-un centru al DGASPC. Magistraţii nu au îndoieli că cei trei copii au fost agresaţi şi totuşi i-au lăsat să meargă lângă tatăl lor deoarece o limitare a legăturilor „ar duce la afectarea iremediabilă a relaţiilor dintre aceştia“.

Magistraţii Judecătoriei par să se fi uitat la alt film în analiza unei solicitări privind emiterea unui ordin de protecţie. Deşi o mamă a trebuit să se interneze cu copiii în Centrul de Primire Urgenţe pentru Victimele Violenţei Domestice al DGASPC, iar fiica mai mare a spus clar în instanţă că refuză să se mai întoarcă acasă, judecătorii au apreciat că riscul unor noi agresiuni este redus, iar copiii vor să-şi vadă tatăl.

Pe 26 iulie, I.L. a cerut emiterea unui ordin de protecţie prin care să se interzică soţului său orice contact cu ea sau cu cei trei copii, ca şi obligarea acestuia de a preda poliţiei armele deţinute. Ea a arătat că bărbatul s-a manifestat violent faţă de ea şi copii, inclusiv folosind un cuţit. Desele conflicte conjugale au făcut-o pe femeie să plece de la domiciliul conjugal din Păuşeşti şi să se refugieze în centrul specializat al DGASPC, la sfârşitul lunii iunie. Femeia şi-a găsit între timp un loc de muncă la complexul ERA. În instanţă, fata mai mare, A.I.L., în vârstă de 15 ani, şi-a exprimat dorinţa fermă de a nu se mai întoarce acasă.

„După cum a rezultat din situaţia de fapt, starea conflictuală dintre părţi este una generală şi persistă de o lungă perioadă, iar la episoadele de violenţă fizică şi verbală au fost prezenţi şi implicaţi şi copiii minori ai părţilor. Aceste aspecte de fapt sunt confirmate de hotărârea reclamantei de a părăsi domiciliul conjugal şi de a cere sprijin, precum şi de demersurile întreprinse de a-şi căuta un loc de muncă pentru a nu mai fi nevoită să se întoarcă acasă. Conflictele şi certurile dintre părinţi au condus şi la afectarea relaţiei dintre tată şi copii, aceştia din urmă declarând că nu îşi doresc să se mai întoarcă acasă. De altfel, pârâtul nu s-a prezentat în faţa instanţei pentru a-şi face apărări şi a contesta situaţia de fapt prezentată cu toate că a fost citat, aspect care prezumă recunoaşterea celor invocate prin prezenta de către pârât“, au reţinut judecătorii.

Cu toate acestea, decizia finală a fost cu totul alta. A fost emis un ordin de protecţie, dar pe durata a doar patru luni pentru femeie şi o singură lună pentru copii.

„Deşi copiii minori au declarat că au fost agresaţi fizic de tatăl lor, nu resimt frica faţă de acesta şi îşi doresc să păstreze legăturile personale cu acesta şi să îl mai viziteze“, au afirmat aceiaşi magistraţi care observaseră că copiii nu vor să se întoarcă acasă.

Ei au argumentat că părinţii sunt încă căsătoriţi, apreciind că o limitare a relaţiilor dintre tată şi copii „ar duce la afectarea iremediabilă a relaţiilor dintre aceştia“.

Probabil violenţa tatălui faţă de copii nu are niciun efect negativ. Sentinţa Judecătoriei a fost supusă controlului instanţei superioare. Tribunalul a stabilit pentru săptămâna viitoare termenul de judecată pentru administrarea probelor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.