anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Hands-on education – Programul KUKA care are ca obiectiv dezvoltarea competențelor practice ale studenților (P)

GALERIE
kuka-1kuka-3
 • kuka-1
 • kuka-3
- +

Pentru specialiștii în curs de dezvoltare, cunoașterea aprofundată a roboticii și automatizării este esențială. KUKA hands-on education oferă studenților oportunitatea de a urma o instruire orientată spre practică, hardware și software, punând la dispoziția universitățiilor celule robotice, programe și know-how-ul specialiștilor KUKA și partenerilor acestora.

Experiență practică în robotică

Utilizarea roboților pentru automatizarea proceselor este încă, cu siguranță, un subiect controversat. Roboții nu vor înlocui oamenii dar ne vor face mai eficienți și mai inteligenți.

„Ne-am gândit ce poveste vor spune oamenii despre organizația noastră în următorii zece ani și care ar trebui să fie rolul companiei noastre în dezvoltarea competențelor celor care trebuie să se adapteze unui mediu de muncă bazat pe tehnologie? De aici a pornit ideea unui program practic pentru studenți.” spune Rareș Budușan, Account Manager, KUKA România și Moldova

Angajatorii își doresc să recruteze oameni cu abilități și cunoștințe. Cu ajutorul programului KUKA hands-on education universitățile pot oferi studenților acces la celulele de formare KUKA. Ei pot învăța în cadrul programului cum să dezvolte programe de automatizare cu un robot pentru paletizare, manipulare obiecte, sudare. De asemenea vor învăța cum să integreze senzori și vor simula diferite procese cu ajutorul softului KUKA Sim pe care ulterior le vor putea implementa pe celula KUKA.  Studenții vor dobândi prin participarea la acest program educațional, competențe reale pentru implementarea programelor funcționale create în mediul virtual pe celule robotice – identice cu cele din mediul industrial.

„Studenții și-au exprimat dorința de a avea acces la mai multe activități practice alături de partenerii din industrie și acest parteneriat este un prim pas în această direcție. Ne dorim să dezvoltăm acest tip de interacțiune între studenți, profesori și parteneri pentru a pregăti cât mai bine cursanții Facultății de Inginerie Industrială și Robotică într-un mod practic și aplicat. ” Prof. Dr. Ing. Cristian DOICIN,  Decan Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică

Parteneriat pentru educație – KUKA, Politehnica București, Cobotware

„Obiectivul acestui proiect este să dezvoltăm abilitățile studenților și pentru aceasta folosim trei strategii interconectate: creșterea aspirațiilor educaționale, dezvoltarea abilităților practice și implicarea partenerilor noștri și a universităților.” spune Rareș Budușan

Prima Universitate la care va fi implementat proiectul educațional este Politehnica din București. Studenții înmatriculaţi în ciclurile de licență, masterat și doctorat se pot înscrie direct la cursurile gratuite, desfășurate în cadrul Departamentului Teoria Mecanismelor și a Roboților sala JC 107. Formularul prin care studenții UPB se pot înscrie în cadrul programului se poate completa aici.

“Departamentul Teoria Mecanismelor și a Roboților din cadrul Universități Politehnica din Bucureşti, Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, este un deschizător de vocație pentru elevii și studenții pasionați de mecanisme și roboți. Sprijinim cu implicare totală și suntem extrem de onorați de promovarea, participarea și dezvoltarea acestui concept educațional nou, bazat pe integrarea cunoștințelor teoretice și dezvoltarea abilităților practice. Sperăm ca acest parteneriat pentru educație să fie amplu dezvoltat, prin înființarea unui program de studiu universitar de licență, atractiv atât pentru elevi și studenți, cât și pentru mediul economic, axat pe inginerie integrată pentru sisteme autonome.” spune Liviu Ungureanu, director Departament Teoria Mecanismelor și a Roboților

Cu o experiență de peste 15 ani în industrie și în plus adunând experiența a 5 ani ca integrator de roboți, Cobotware se alătură celor de la KUKA în acest proiect.

„Noi, ca integratori de sisteme, credem că putem obține cea mai mare valoare din soluțiile care împărtășesc informații între ele. Să luăm de exemplu o companie care își dorește să angajeze un inginer în robotică. Imaginați-vă ce valoare am adăuga dacă sistemul angajatorului ar fi integrat cu sistemul din universitate. Integrarea acestor instituții le permite profesorilor să consilieze studenții în mod corect. De aceea contează atât de mult practica, pentru că asta înseamnă să îi ajuți cu adevărat pe studenți să își atingă potențialul maxim.” spune Adrian Dumitrașcu, Manager general Cobotware

„Cobotware este un partener implicat și pasionat de ceea ce face. Un proiect de educație care are ca obiectiv transmiterea informaților despre un domeniu atât de nou și inovativ cum este cel al automatizărilor are nevoie de exact astfel de oameni.” Rareș Budusan

KUKA este o corporație globală de automatizări cu vânzări de aproximativ 3.3 miliarde EUR și în jur de 14.000 de angajați. Sediul central al companiei este în Augsburg, Germania. În calitate de furnizor global de soluții automatizate inteligente, KUKA oferă clienților săi soluții complete: de la roboți și celule până la sisteme complet automatizate și rețelele necesare în domenii diverse: automotive, electronice, metal și plastic, larg consum, comerț sau sănătate.

KUKA Robotics este prezentă în România încă din anul 2016. Sediul lor central este în Timișoara, dar au reprezentanți și în Brașov și Cluj

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.