Hangariada - festival de artă şi zbor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

Hangariada - festival de artă şi zbor

GALERIE
Hangariada-afishangariada 2017 comunicat de presa
  • Hangariada-afis
  • hangariada 2017 comunicat de presa
- +

Organizatorii primului festival de artă şi zbor outdoor din ţară HANGARIADA au anunţat data oficială a celei de-a şaptea ediţii a evenimentului: weekend-ul 26-28 Mai 2017, în aceeaşi locaţie devenită un punct de reper al celor pasionaţi de aeronautică, dar şi de manifestări culturale în spaţii neconvenţionale - Aeroclubul ”Alexandru Matei” Iaşi.


Dacă ediţia din 2016 a adunat peste 14.000 de ieşeni la festival, la ediţia din acest an se estimează un public de cel puţin 20.000 de participanţi, având în vedere multitudinea de evenimente pregătite de organizatori. Deşi lista artiştilor care vor urca pe scenă nu a fost dezvăluită în totalitate, reprezentanţii festivalului confirmă, însă, că evenimentul va fi primul din serie cu participare internaţională. Printre cei care vor urca anul acesta pe scena din hangar se numără Moonlight Breakfast, YellLow, germanii WhiskyDenker şi - surpriza recent anunţată - trupa de raggae din Macedonia Conquering Lion. Numeroşi alţi artişti urmează să fie anunţaţi în perioada imediat următoare.

Programul de zbor susţinut de Aeroclubul României va include zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, dar şi salturi cu paraşuta. Ieşenii vor avea din nou ocazia să experimenteze saltul cu paraşuta de la 3000 de metri, locurile fiind, însă, limitate. Startul pentru înscrierile la activităţile aviatice va fi dat pe la sfârşitul acestei săptămâni.

Astfel, în ultimul weekend al primăverii, organizatorii îndeamnă amatorii de artă, muzică şi zbor la optimism şi voie bună: ”Ţinteşte-ţi ochii spre cer, fă să-ţi salte inima, strânge-ţi prietenii de mână, lasă-ţi gândul să-ţi zboare prin iarba cosită. Întinde-te pe spate, pune-ţi ochelarii de soare, “oare de ce nu m-am făcut pilot sau cântăreţ ca-n compunerea din clasa a 4-a?” Ridică-te, înverzeşte-ţi tălpile pantofilor, cântă şi dansează odată cu cei de pe scenă. Şi-apoi mâine de la capăt. Hangariada te vindecă de astenia de primăvară, te scoate din monotonie şi te pregăteşte pentru nopţi lungi de vară!”

Hangariada este primul festival outdoor din România care îmbină arta nonconformistă cu pasiunea pentru zbor. Evenimentul este inclus de Aeroclubul României în calendarul oficial al evenimentelor aeronautice naţionale şi internaţionale.

Biletele au fost puse în vânzare pe platforma online www.kompostor.ro şi în locaţiile partenere. Preţul unui abonament pentru toate cele 3 zile este de 58 de lei.

Detalii complete referitoare la programul celor trei zile de festival vor fi făcute publice în curând.

www.hangariada.ro // www.facebook.com/hangariada // contact@hangariada.ro
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.