Harababură cauzată de mutarea unor școli din Iași și de o licitație eșuată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Harababură cauzată de mutarea unor școli din Iași și de o licitație eșuată

GALERIE
liceu pavelcu
  • liceu pavelcu
- +

Spaţiul unde va funcţiona Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ e greu de expertizat. CJ a reluat procedura de achiziţie a acestor servicii. Între timp, instituţia de învăţământ îşi continuă activitatea la vechea adresă, vizavi de Teatru, amplasament care aparţine unui dezvoltător imobiliar.

Relocarea Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“, destinat copiilor cu deficienţe de auz, din spaţiul pe care încă îl ocupă parţial în centrul oraşului, pe strada Ion C. Brătianu (vizavi de Teatrul Naţional), durează mai mult decât era prevăzut. Amintim că instituţia de învăţământ urmează să se mute după ce terenul de pe Brătianu a fost retrocedat în 2012 şi cumpărat ulterior de omul de afaceri Cristin Zămosteanu. Iniţial, acesta a avut în plan dezvoltarea unui proiect imobiliar în acel spaţiu, dar, din cauza regimului mic de înălţime al zonei, i-a propus primarului Mihai Chirica un schimb de terenuri. Cel mai probabil, „târgul“ va fi luat în discuţie în zilele următoare, la şedinţa Consiliului Local. La vizita ministrului Culturii la Iaşi, vinerea trecută, s-a vehiculat ideea ca aici să fie construită o nouă sală de operă şi concerte.

În ceea ce priveşte noua adresă a Liceului „Vasile Pavelcu“, strada Bucium nr. 17, aceasta a aparţinut Grupului Şcolar de Construcţii „Anghel Saligny“, care, la rândul lui, s-a mutat pe bd. Socola, pe locul Liceului de Transporturi CFR, cu care a fuzio­nat. Consiliul Judeţean încearcă acum să achiziţioneze servicii de proiectare-întocmire expertize tehnice pentru reabilitarea şi mo­dernizarea spaţiilor din strada Bucium nr. 17. Este a doua încercare după licitaţia lansată cu acelaşi scop în aprilie şi anulată două luni mai târziu din lipsă de oferte. CJ pune din nou la bătaie suma de 242.815 lei pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru expertizarea şi elaborarea studiilor pentru clădirile existente (cele două cu câte trei niveluri ale fostului grup şcolar, căminul cu patru niveluri, cantina etc.), inclusiv magaziile şi anexele din incintă, în total 11 construcţii. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar termenul de depunere a ofertelor este 21 august. Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie 60 de zile pentru întocmirea documentaţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.