HARTĂ: Infectările cu varianta Delta (indiană) în România - 26 de cazuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

HARTĂ: Infectările cu varianta Delta (indiană) în România - 26 de cazuri

GALERIE
coronavirus-varianta-delta
 • coronavirus-varianta-delta
- +

Numărul total de cazuri de COVID confirmate cu varianta Delta (indiană) a ajuns la 26 în România, acestea fiind depistate în București și în 6 județe, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

„În acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta”, notează INSP.

Cele 26 de cazuri depistate în România:

 • 3 cazuri provin dintr-un focar din Colonia Bod, jud. Brașov și sunt cetățeni indieni;

 • 1 caz provine dintr-un focar familial din mun. București, cu 3 cazuri COVID-19, din care unul confirmat cu varianta Delta; locul probabil al expunerii cazului index este necunoscut;

 • 1 caz, cetățean român, bărbat în vârstă de 58 de ani, provine dintr-un focar din jud. Dolj, cu 5 cazuri COVID-19 (doar unul confirmat până în prezent cu varianta Delta), din care 4 angajați și 1 caz secundar, familial;

 • 13 cazuri provin din focarul din orașul Popești-Leordeni: 11 sunt cetățeni indieni, unul este cetățean român, caz secundar al unui cetățean indian, iar altul este cetățean român, caz terțiar (fiul cazului secundar);

 • 2 cazuri sunt cetățeni indieni și provin dintr-un focar cu 17 cazuri COVID-19 din Dobroești, jud. Ilfov;

 • 1 caz provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri COVID-19 din mun. București, din care 1 confirmat cu varianta Delta;

 • 1 caz din jud. Dâmbovița are istoric de călătoria în India;

 • 2 cazuri din jud. Dolj provin dintr-un focar familial cu 2 cazuri confirmate cu varianta Delta;

 • 2 cazuri din jud. Argeș și, respectiv Arad, din care ultimul este cetățean indian, dar care locuiește în România de 2 ani, nu au locul expunerii cunoscut.

HARTA - AICI

În total, în România au fost depistate până acum 1490 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare din 2087 de secvențieri. Rata de confirmare a ajuns la 71%:

 • Alpha – fosta variantă britanică B.1.1.7 – 1437 cazuri

 • Beta – fosta variantă sud-africană B.1.351 – 10 cazuri

 • Gamma – fosta variantă braziliană P.1 – 17 cazuri

 • Delta – fosta variantă indiană B.1.617.2 – 26 cazuri

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.