anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Harta politicii de Bahlui va fi inundată de precipitaţii abundente de la Bucureşti

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ultimele mişcări de pe harta strategică a sforăriilor politice româneşti, în desfăşurare deja în mare surdină, cică ar indica, zice-se, o modificare a hărţii politice ieşene, şi nu numai, după congresul liberalilor din luna septembrie. Mai concret, cică numeroşi parlamentari, inclusiv din Iaşi, vor ajunge până la începutul şcolii în alt partid decât în cel în care stau acuma aparent bine mersi.

Dar, mai întâi, contextul general: despre ce ar fi vorba? Poate v-a scăpat o ştire aparent banală, insignifiantă: începând de ieri, maestrul partidelor plombă la guvernare, Dan Voiculescu, are partid parlamentar. Patru deputaţi intraţi în Parlament pe listele PSD au cerut ieri oficial conducerii Camerei Deputaţilor să constate că s-au în scris în partidul controlat de Varan - PPUSL. Hopaa - USL, cu partid popular în faţă? Ehehee, doar nu vreţi să-l învăţaţi voi politichie pe Varan?

Spun sursele noastre din Bucureşti că omul are un plan măreţ, cu care vrea să se lipească la ciolanul puterii. Pasul unu - va crea un partid cu nemulţumiţii din PSD şi din AUR, oameni care nu se mai regăsesc acolo sau care nu prea au chef de opoziţie seacă, ci vor la ciolănel. Nu râdeţi, căci socotelile Varanului vorbesc că va aduna o strânsură de peste 10% din Parlament. Apoi, cu această adunătură de aleşi hămesiţi, Varanul cică va sta pe margine şi va cobi, alături de Latrinele TV, ruperea liberalilor în cei anti-USL şi cei pro, încurajându-i pe ultimii, deloc puţini. Timp în care, evident, PSD va aplauda meciul de pe margine, iar la primul semn va intra în teren.

Ei, ce spuneţi, este că ne aşteaptă o toamnă cu de toate-mbelşugată? Staţi însă puţin şi nu mânaţi, că n-am apucat să vă spunem cine sunt cei vizaţi de la Iaşi? Daţi deci pagina la pulsuleţul următor!

Lista scurtă de la Iaşi, în ordinea numerelor de pe tricou

Gurile rele zic că Varanul are deja o listă lungă de parlamentari de pe tot rotogolul ţării, care vor fi luaţi judeţ cu judeţ şi om cu om, fiecare cu propuneri adecvate. De la Iaşi, mai spun aceleaşi guri rele, cică în capul listei ar fi cei doi deputaţi de la AUR, ăia de care nu s-a mai auzit nimic de la alegeri pentru că, se spune, le-ar fi cam ruşinică cu noua linie pro-est a partidului. Evident, nici senatoarea făr’ de partid şi cu gura mare nu va fi lăsată deoparte.

În plan secund, zice-se, ar mai fi pe lista asta ceva aleşi de la partidoi care nu se mai regăsesc acum, cică, în doctrina oficială de stânga şi ar semnaliza de mult timp dreapta, doar-doar li s-o face şi lor loc să intre în coloana bară la bară de aici. Poftim, ce aţi întrebat, acolo din spate: dacă Mihăiţă va avea şi el loc aici, în caz că...? Ehehee, are balta peşte. Să vedem însă dacă momeala Varanului va fi bună de ceva au ba!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.