(HARTA) Revoluţie în transportul public de la 1 iulie! Apare biletul de 3,5 lei o călătorie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

(HARTA) Revoluţie în transportul public de la 1 iulie! Apare biletul de 3,5 lei o călătorie

GALERIE
ctp
  • ctp
- +

“Un nou sistem tarifar pentru transportul public din Iaşi începând cu data de 1 iulie 2018. Modernizarea transportului public implică şi reorganizarea sistemului de taxare, care trebuie să răspundă nevoilor de deplasare şi cerinţelor călătorilor, dar şi aşteptărilor operatorului de transport.
Flexibilizarea ofertei aduce avantaje de ambele părţi şi echilibru în relaţia dintre clienţi şi companie.

Adoptarea conceptelor de abonament unic (fiecare tip de abonament este valabil pe toate traseele) şi zonare tarifară (diferenţierea tarifelor pentru deplasarea în interiorul oraşului şi în afara graniţelor sale) este un pas important către o mai bună gestionare a serviciului de transport public: vor putea fi reconfigurate traseele, iar parcul de vehicule va fi utilizat eficient, fără a afecta mobilitatea călătorilor.

Începând din 1 iulie 2018, #CTP Iași pune la dispoziția călătorilor un nou sistem tarifar, care va permite atingerea acestor obiective.
Mai multe detalii pe http://www.sctpiasi.ro/tarife/noul-sistem-tarifar”, a anunţat CTP Iaşi pe pagina de Facebook.

De remarcat că, la ședința precedentă a Consiliului Local, când au fost aprobate noile tarife ale CTP, mesajul transmis public de autorități a fost că întreg planul tarifar va intra în vigoare în luna septembrie. Discuțiile de atunci din plen au creat o oarecare confuzie. Amendamentul PSD - cel cu privire la amânarea intrării în vigoare a planului tarifar - s-a referit, de fapt, doar la tichetele de o călătorie (2.5 lei) și două călătorii (5 lei), precum și la tichetele cu reduceri pentru elevi și studenți, după cum au precizat oficialii CTP. În schimb, noua politică tarifară privind abonamentele va intra în vigoare de la 1 iulie.

Vezi mai jos noul plan tarifar şi harta zonelor de interes.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.