Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 10.12.2023

Eveniment

Heisterkamp, una dintre cele mai importante companii de transport din Europa, cu sediu și în Iași își sărbătorește cea de-a 100 aniversare

GALERIE
100 HKP12 copy3 copy4 copy5 copy6 copy7 copy8 copy9 copy10 copy
 • 100 HKP
 • 1
 • 2 copy
 • 3 copy
 • 4 copy
 • 5 copy
 • 6 copy
 • 7 copy
 • 8 copy
 • 9 copy
 • 10 copy
- +

De la care trase de cai la servicii complete de transport
Ceea ce a început în 1919 ca o afacere de distribuire de băuturi a crescut într-o companie internațională, cu un concept complet pentru întregul sector de transport. În acest an, Heisterkamp Tansport Solutions își sărbătorește cea de-a 100-a aniversare cu o varietate de activități. Cu o istorie frumoasă în spate, actualul director Gerben Heisterkamp spune despre companie că se orientează în principal spre viitor. 

Fondatorul Heisterkamp Transportation Solutions este Antoon Johannes Heisterkamp. Atunci când avea doar 16 ani, acesta a cumpărat butoaie de bere de la o fabrică din Twente, pe care le-a transportat cu un cal și un car. În hambar, în spatele casei părintești din Ootmarsum, el a îmbuteliat berea și a mers să vândă sticlele la barurile din zonă. Din ce în ce mai des, Antoon Johannes a fost rugat și de alții, să distribuie și să colecteze tot felul de lucruri pe traseul său de livrare a mărfii. Astfel, pe lângă comerțul cu băuturi, o companie de transport a fost creată.

Bennie Heisterkamp
În jurul anilor 1920, calul si carul au fost schimbate în favoarea primului vehicul motorizat. Acesta încă are un loc de cinste în sala de primire a sediului central din Hanzepoort, Oldenzaal. Antoon Johannes a fost succedat de fii săi Gerhard and Bennie. În acești ani Bennie s-a focusat din ce în ce mai mult pe ramura de transport. Pe la mijlocul anilor 1970 , compania Heisterkamp a devenit internațională, deschizând câteva locații în alte țări din Europa.

Heisterkamp a pătruns pe piața românească în 2015 când și-a deschis primul sediu la Cluj-Napoca unde a dezvoltat cu succes departamentul de trucking, devenind astfel una dintre cele mai importante companii de profil din țară. Ca urmare a acestei dezvoltării, în 2018 a fost deschis și cel de-al doilea sediu subsidiar, la Iași, în clădirea Bursa Moldovei, din centrul Iașului.

Extinderea flotei
Bennie la rândul său a predat ștafeta fiului său, Gerben, actualul manager general. În acest moment, Heisterkamp are o flotă de aproximativ  750 de camioane și mai mult de 4000 de remorci.  Heisterkamp transportă pentru diverși clienți de top, dar activitatea merge mai departe de atât. De exemplu, companiile de transport se pot întoarce la Heisterkamp pentru a închiria sau a lua in leasing camioane și remorci sau să cumpere echipament folosit. Compania are propriul departament de service, care include o vopsitorie, un atelier și o spălătorie auto.

Inovație
„Suntem foarte mândri de istoria noastră, dar acum ne focusăm în mod special pe viitor” spune Gerben Heisterkamp. Pe același principiu au mers atât tatăl cât și bunicul meu, care au căutat mereu să inoveze. Maniera noastră de a face afaceri este de a fi mereu cu pas înaintea pieței și să anticipăm schimbările chiar înainte ca acestea să aibă loc. Într-adevăr să mergem înainte! Poziția noastră actuală este rezultatul viziunii și îndrăznelii noastre.

High-Tech
Heisterkamp este o companie non-stop, care lucrează 24/7 pentru clienții săi. Gerben Heisterkamp: „În transport, totul este despre viteză, flexibilitate și eficiență. Chiar dacă avem in jur de 1.450 de angajați răspândiți în 7 locații din Europa, liniile noastre de comunicare eficiente, ne dau ocazia să ne mișcăm foarte rapid. Angajații noștri nu sunt doar șoferi. De exemplu, avem un departament IT cu aproape 20 de angajați. În zilele noastre, un camion este un computer în mișcare; elemente precum GPS-urile și sistemele track & trace au devenit din ce în ce mai importante. Suntem fruntași când vine vorba de aceste elemente high-tech. Aceleași lucruri se aplică și pe temele de sustenabilitate și responsabilitate socială a întreprinderii. ”

Flexibilitate
În mod special, Gerben a sesizat o creștere notabilă a cererii de flexibilitate. „Transportatorii optează în număr mare să angajeze sau să ia în leasing camioane și remorci, în loc să aibă propria flotă. Noi răspundem optim la această cerere. Gama noastră de produse și servicii este în același timp foarte profundă și foarte largă; avem de asemenea soluții pentru încărcături speciale. Un alt lucru distinctiv este serviciul nostru de service, care ne permite să fim pe teren foarte rapid, atunci când un vehicul este blocat.”

Cea mai bine administrată companie
„În anii următori, nu ne vom focusa doar pe creșterea viitoare, dar de asemenea și pe dezvoltare. Am fost deja numiți ”cea mai bine administrată companie”, lucru care a fost o mare recunoaștere. Depinde de noi să facem față provocărilor ce ne vor aștepta în anii următori” concluzionează Gerben Heisterkamp.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se schimbă fotbalul, monşer!

Nicolae GRECU

Se schimbă fotbalul, monşer!

Timp de trei sferturi de secol regula ofsaidului a fost singura modificare de regulament. Apoi revoluţia permanentă şi-a început rostogolirea.

opinii

Monica Lovinescu comemorată la Iași (II)

Eugen MUNTEANU

Monica Lovinescu comemorată la Iași (II)

În partea a doua a articolului sunt oferite câteva informații referitoare la un recent colocviu aniversar organizat de Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”, Facultatea de Litere a Universității ieșene și Biblioteca Filialei din Iași a Academiei Române.

Administraţia fricii

arh. Ionel OANCEA

Administraţia fricii

Ȋncet, dar sigur, o dată cu atenuarea până la dispariţie a valului aproape revoluţionar al căderii dictaturii şi al entuziasmului generat de el, o stare de inerţie ȋnvârtoşată, crâncenă, se ȋnstăpâneşte ȋn treburile publice. Iniţiala, romantica speranţă a mai binelui – venim aproape toţi, nu-i aşa, din lumea ȋntunericului celui mai din afară –, capabilă să anime disputele, ideile, viziunile, s-a constipat inexplicabil. 

Două destine de aristocraţi ai spiritului

Alexandru CĂLINESCU

Două destine de aristocraţi ai spiritului

Bibliotecară la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi, Laura Guţanu se specializase în alcătuirea de bibliografii, dar era atrasă şi de personaje ieşite din comun, făcând parte – de regulă – din aristocraţia românească.

pulspulspuls

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Aşa cum anunţat încă de ieri, am zic că pe astăzi, zi cu dezlegare la peşte, vin şi undelemn fiind, plus că e Zămislirea Sfintei Fecioare Maria în cărindariul ortodox, să vorbim olecuţă despre ce se mai întâmplă la partidoiul ieşean. 

Caricatura zilei

Chirica și banii aruncați pe Campionatul Esports

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri