anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Hocus-pocus la Aeroport. O tânără concediată și-a câștigat în instanță postul desființat

GALERIE
elena-troia
 • elena-troia
- +

Directorul general al aerogării a propus modificarea organigramei în 2018, iar acum propune aceeaşi modificare, în sens invers: adăugarea postului desfiinţat acum doi ani, ocupat de Elena Troia (foto). Între timp, persoana concediată astfel a câştigat în instanţă, dar regia a atacat decizia.

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de plen a CJ este cel privind modificarea organigramei Aeroportului. Practic, este vorba de anularea celei adoptate cu doi ani în urmă, prin care a dispărut un post de inspector de specialitate (mai precis, specialist marketing şi comunicare) din cadrul Departa­mentului de Marketing şi au apărut altele două, în cadrul Secretariatului.

O singură persoană a trebuit să plece, cea care era şi purtător de cuvânt al aerogării. Care însă a contestat în instanţă decizia de concediere. După un proces care a durat un an, Elena Troia a obţinut câştig de cauză. „Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Troia Elena în contradictoriu cu pârâta RA Aeroportul Iaşi. Anulează Decizia nr. 136/24.09.2019 (de concediere, n.r.) emisă de RA Aeroportul Iaşi. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul deţinut anterior emiterii deciziei contestate prin prezenta. Obligă pârâta să plătească reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariata, începând cu data concedierii şi până la reintegrarea efectivă“, se arată în minuta şedinţei, publicată pe Portalul instanţelor de judecată.

De menţionat că, atât proiectul care va fi dezbătut poimâine, cât şi cel care a modificat organigrama aerogării cu doi ani în urmă sunt susţinute de Cătălin Bulgariu, directorul general revocat vineri de Consiliul de Administraţie al Aeroportului.

Totuşi, dincolo de măsura îndreptării greşelii, decizia de reintegrare a Elenei Troia pe post rămâne în aşteptare: regia a atacat cu apel decizia Tribunalului Iaşi. Prin urmare, chiar dacă CJ va „pune la loc“ postul desfiinţat, reocuparea lui va trebui să aştepte ca o nouă decizie a instanţei să rămână definitivă sau să fie executorie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (I)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (I)

Ţărăniştii au vrut, dar n-au putut şi nici n-au ştiut.

opinii

Armată cu cai de lemn...

Florin CÎNTIC

Armată cu cai de lemn...

„Când am veni...iit în armată/ La costum şi la cravată/ Am urcat dealu alene/ -nregiment la Tata Ene!/ Ai, ai, auăleu... etc.!”

Parţialnaia imperialnaia moghilizaţia

Radu PĂRPĂUȚĂ

Parţialnaia imperialnaia moghilizaţia

„Mobilizaţia” rusă putiniană este, de fapt, o „moghilizaţia”, ironizează unii publicişti ruşi - „moghilizaţia” de la „moghila”, adică „mormânt”. Rusia lui Putin şi-a format o nouă ideologie, şi totuşi veche, de pe când bolşevismul, ba încă de pe vremea ţarismului, pe care o foloseşte ca temei pentru acţiuni militare neoimperiale: anexarea Crimeei în 2014, campania din Georgia în 2008, intervenţia în Siria în 2015, precum şi intervenţii mai mult sau mai puţin recunoscute în mai multe state africane. 

A fost odată și ar mai putea fi…

Alex VASILIU

A fost odată și ar mai putea fi…

Există personalități al căror nume a intrat în conștiința publică legat de domenii variate ale artei sunetelor. 

pulspulspuls

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Iată în poza de mai jos figura unui individ pe care istoria locală îl va reţine în postura de mare strateg şi patron de echipă de handbal feminin, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.