Hocus-pocus la Aeroport. O tânără concediată și-a câștigat în instanță postul desființat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

Hocus-pocus la Aeroport. O tânără concediată și-a câștigat în instanță postul desființat

GALERIE
elena-troia
  • elena-troia
- +

Directorul general al aerogării a propus modificarea organigramei în 2018, iar acum propune aceeaşi modificare, în sens invers: adăugarea postului desfiinţat acum doi ani, ocupat de Elena Troia (foto). Între timp, persoana concediată astfel a câştigat în instanţă, dar regia a atacat decizia.

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de plen a CJ este cel privind modificarea organigramei Aeroportului. Practic, este vorba de anularea celei adoptate cu doi ani în urmă, prin care a dispărut un post de inspector de specialitate (mai precis, specialist marketing şi comunicare) din cadrul Departa­mentului de Marketing şi au apărut altele două, în cadrul Secretariatului.

O singură persoană a trebuit să plece, cea care era şi purtător de cuvânt al aerogării. Care însă a contestat în instanţă decizia de concediere. După un proces care a durat un an, Elena Troia a obţinut câştig de cauză. „Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Troia Elena în contradictoriu cu pârâta RA Aeroportul Iaşi. Anulează Decizia nr. 136/24.09.2019 (de concediere, n.r.) emisă de RA Aeroportul Iaşi. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul deţinut anterior emiterii deciziei contestate prin prezenta. Obligă pârâta să plătească reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariata, începând cu data concedierii şi până la reintegrarea efectivă“, se arată în minuta şedinţei, publicată pe Portalul instanţelor de judecată.

De menţionat că, atât proiectul care va fi dezbătut poimâine, cât şi cel care a modificat organigrama aerogării cu doi ani în urmă sunt susţinute de Cătălin Bulgariu, directorul general revocat vineri de Consiliul de Administraţie al Aeroportului.

Totuşi, dincolo de măsura îndreptării greşelii, decizia de reintegrare a Elenei Troia pe post rămâne în aşteptare: regia a atacat cu apel decizia Tribunalului Iaşi. Prin urmare, chiar dacă CJ va „pune la loc“ postul desfiinţat, reocuparea lui va trebui să aştepte ca o nouă decizie a instanţei să rămână definitivă sau să fie executorie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.