Home Wellbeing – un nou concept de locuire, acum în Greenfield Copou (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Home Wellbeing – un nou concept de locuire, acum în Greenfield Copou (P)

GALERIE
Greenfield Copou
  • Greenfield Copou
- +

În ultimii ani, conceptul de wellbeing a devenit tot mai popular în întreaga lume, inclusiv în România. Contextul generat de pandemie a accentuat importanța acestui concept în toate aspectele vieții. Pe măsură ce au loc tot mai multe schimbări la nivel mondial, iar oamenii simt tot mai mult nevoia de apartanență la comunitate, home wellbeing devine noul standard la care aspiră cumpărătorii de locuințe. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor  este pregătit să răspundă noilor așteptări de locuire și dezvoltă în Iași Greenfield Copou, ansamblu rezidențial care întregește criteriile de wellbeing caracteristice unui stil de viață sănătos și armonios.

Home Wellbeing este un concept multidimensional care se referă la calitatea vieții unei persoane în raport cu locuința sa și implică: starea de a fi confortabil, sănătos sau fericit prin prisma experienței de locuire.  

Având experiență de 30 de ani în dezvoltarea de comunități rezidențiale, Impact Developer & Contractor dorește să îmbunătățească în mod considerabil viețile locuitorilor ansamblurilor sale și dezvoltă un nou concept de locuire în cea mai frumoasă zonă a Iașului: Greenfield Copou.

Ansamblul rezidențial situat pe Dealul Copou este proiectat la standarde de sustenabilitate europene și internaționale, respectiv nZEB și BREEAM Excellent, cel mai important instrument de evaluare a sustenabilității proiectelor masterplan, infrastructură și clădiri din lume. Clădirile proiectate conform standardelor BREEAM Excellent au un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de energie, și un impact major în îmbunătățirea calității locuirii. Greenfield Copou întrunește încă din faza de proiectare o serie de caracteristici care contribuie la sănătatea și bunăstarea rezidenților.

Una dintre cele mai importante caracteristici pentru asigurarea unui stil de viață sănătos este includerea unor spații verzi ample. Greenfield Copou integrează 15.000 mp de spații verzi, care includ alei pietonale, zone de relaxare și locuri de joacă pentru copii. Oaza de verdeață din cadrul complexului asigură o calitate foarte bună a aerului, confort vizual (este dovedit faptul că verdele natural ajută la starea de bine și reducerea stresului) și încurajează plimbarea, cu efect pozitiv asupra sănătății locuitorilor. În plus, rezidenții vor beneficia de piscină interioară și centru de fitness & spa pentru menținerea sănătății și a stării de bine.

Greenfield Copou asigură un mediu optim de viață și în interior. Fiecare apartament beneficiază de lumină naturală din plin datorită spațiilor vitrate mari. Mai mult, pentru construcția locuințelor se folosesc materiale ecologice și se implementează un sistem de ventilație naturală, cu scopul de a  asigura o calitate foarte bună a aerului din interior. Studiile arată că soluțiile de proiectare, cum ar fi o mai bună luminozitate a locuințelor, prin ferestre mari, inteligent orientate reduc consumul de energie și emisiile de carbon, în timp ce o bună ventilație și asigurarea unui spațiu deschis generează un impact pozitiv simultan asupra bunăstării mintale și a sănătății fizice.  

Considerarea sănătății și a bunăstării influențează din ce în ce mai mult procesele de cumpărare și luare a deciziilor cumpărătorilor, mai ales după perioada stării de urgență, când populația a petrecut mare parte din timp doar în casă. În special familiile cu copii sunt cele interesate de home wellbeing, întrucât calitatea locuinței contribuie la bunăstarea copiilor și a timpului petrecut în familie. Studiul lui Coley privind conceptul de home wellbeing în relație cu rezultatele copiilor susține că o calitate a locuinței are impact în performanțele școlare, spațiul dedicat activităților educaționale fiind o reală necesitate.  

Impact Developer & Contractor a transpus conceptul de home wellbeing pentru prima dată în cadrul cartierului Greenfield Băneasa din nordul Bucureștiului. Aici, peste 6000 de rezidenți trăiesc în armonie cu natura.  

Replică a modelului ansamblului rezidențial de succes din nordul Capitalei, Greenfield Copou reunește toate criteriile specifice conceptului de home weelbeing: cadru natural cu impact direct asupra sănătății psihice, aer curat și liniște, posibilitatea practicării sportului în aer liber, parc, locuri dedicate activităților sportive și copiilor, grădiniță & after-school, spații de relaxare și socializare, apropierea de principalele puncte de interes ale orașului și apartenența la comunitate. Sustenabilitatea ansamblului rezidențial conferă siguranță, deoarece clădirile certificate BREEAM Excellent au o durată de viață mai mare decât cele tradiționale, precum și o creștere a valorii locuințelor în timp. Iar priveliștea deosebită spre și deasupra Grădinii Botanice întregește setul complex de beneficii ale ansamblului.

Greenfield Copou reunește apartamente pe toate gusturile, de la studiouri, la apartamente cu 2, 3, 4 sau 5 camere şi beneficiază de finisaje și dotări de ultimă generație, spaţii vitrate ample şi compartimentări eficiente.

Poți afla mai multe informații despre noul ansamblu rezidențial și despre criteriile de home wellbeing pe care le integrează, la biroul de vânzări Greenfield Copou din Moldova Center sau la numărul de telefon 0729.100.000.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.