Un tânăr de 19 ani, din Lungani, a fost găsit spânzurat intr-o pădure
"La data de 2 octombrie, în jurul orei 11:00, politistii au fost sesizati prin apel unic (...)
citeste totmarti, 03.10.2023
În ultimii ani, conceptul de wellbeing a devenit tot mai popular în întreaga lume, inclusiv în România. Contextul generat de pandemie a accentuat importanța acestui concept în toate aspectele vieții. Pe măsură ce au loc tot mai multe schimbări la nivel mondial, iar oamenii simt tot mai mult nevoia de apartanență la comunitate, home wellbeing devine noul standard la care aspiră cumpărătorii de locuințe. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor este pregătit să răspundă noilor așteptări de locuire și dezvoltă în Iași Greenfield Copou, ansamblu rezidențial care întregește criteriile de wellbeing caracteristice unui stil de viață sănătos și armonios.
Home Wellbeing este un concept multidimensional care se referă la calitatea vieții unei persoane în raport cu locuința sa și implică: starea de a fi confortabil, sănătos sau fericit prin prisma experienței de locuire.
Având experiență de 30 de ani în dezvoltarea de comunități rezidențiale, Impact Developer & Contractor dorește să îmbunătățească în mod considerabil viețile locuitorilor ansamblurilor sale și dezvoltă un nou concept de locuire în cea mai frumoasă zonă a Iașului: Greenfield Copou.
Ansamblul rezidențial situat pe Dealul Copou este proiectat la standarde de sustenabilitate europene și internaționale, respectiv nZEB și BREEAM Excellent, cel mai important instrument de evaluare a sustenabilității proiectelor masterplan, infrastructură și clădiri din lume. Clădirile proiectate conform standardelor BREEAM Excellent au un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de energie, și un impact major în îmbunătățirea calității locuirii. Greenfield Copou întrunește încă din faza de proiectare o serie de caracteristici care contribuie la sănătatea și bunăstarea rezidenților.
Una dintre cele mai importante caracteristici pentru asigurarea unui stil de viață sănătos este includerea unor spații verzi ample. Greenfield Copou integrează 15.000 mp de spații verzi, care includ alei pietonale, zone de relaxare și locuri de joacă pentru copii. Oaza de verdeață din cadrul complexului asigură o calitate foarte bună a aerului, confort vizual (este dovedit faptul că verdele natural ajută la starea de bine și reducerea stresului) și încurajează plimbarea, cu efect pozitiv asupra sănătății locuitorilor. În plus, rezidenții vor beneficia de piscină interioară și centru de fitness & spa pentru menținerea sănătății și a stării de bine.
Greenfield Copou asigură un mediu optim de viață și în interior. Fiecare apartament beneficiază de lumină naturală din plin datorită spațiilor vitrate mari. Mai mult, pentru construcția locuințelor se folosesc materiale ecologice și se implementează un sistem de ventilație naturală, cu scopul de a asigura o calitate foarte bună a aerului din interior. Studiile arată că soluțiile de proiectare, cum ar fi o mai bună luminozitate a locuințelor, prin ferestre mari, inteligent orientate reduc consumul de energie și emisiile de carbon, în timp ce o bună ventilație și asigurarea unui spațiu deschis generează un impact pozitiv simultan asupra bunăstării mintale și a sănătății fizice.
Considerarea sănătății și a bunăstării influențează din ce în ce mai mult procesele de cumpărare și luare a deciziilor cumpărătorilor, mai ales după perioada stării de urgență, când populația a petrecut mare parte din timp doar în casă. În special familiile cu copii sunt cele interesate de home wellbeing, întrucât calitatea locuinței contribuie la bunăstarea copiilor și a timpului petrecut în familie. Studiul lui Coley privind conceptul de home wellbeing în relație cu rezultatele copiilor susține că o calitate a locuinței are impact în performanțele școlare, spațiul dedicat activităților educaționale fiind o reală necesitate.
Impact Developer & Contractor a transpus conceptul de home wellbeing pentru prima dată în cadrul cartierului Greenfield Băneasa din nordul Bucureștiului. Aici, peste 6000 de rezidenți trăiesc în armonie cu natura.
Replică a modelului ansamblului rezidențial de succes din nordul Capitalei, Greenfield Copou reunește toate criteriile specifice conceptului de home weelbeing: cadru natural cu impact direct asupra sănătății psihice, aer curat și liniște, posibilitatea practicării sportului în aer liber, parc, locuri dedicate activităților sportive și copiilor, grădiniță & after-school, spații de relaxare și socializare, apropierea de principalele puncte de interes ale orașului și apartenența la comunitate. Sustenabilitatea ansamblului rezidențial conferă siguranță, deoarece clădirile certificate BREEAM Excellent au o durată de viață mai mare decât cele tradiționale, precum și o creștere a valorii locuințelor în timp. Iar priveliștea deosebită spre și deasupra Grădinii Botanice întregește setul complex de beneficii ale ansamblului.
Greenfield Copou reunește apartamente pe toate gusturile, de la studiouri, la apartamente cu 2, 3, 4 sau 5 camere şi beneficiază de finisaje și dotări de ultimă generație, spaţii vitrate ample şi compartimentări eficiente.
Poți afla mai multe informații despre noul ansamblu rezidențial și despre criteriile de home wellbeing pe care le integrează, la biroul de vânzări Greenfield Copou din Moldova Center sau la numărul de telefon 0729.100.000.
Cuvinte cheie: + Greenfield Copou, locuinte, crestere valoare locuinte in timp, Home Wellbeing,
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale
Se scumpesc biletele CTP. Amenzile vor fi duble. O surpriză: ce se va întâmpla cu abonamentele?
Cercetătorii, la un pas să găsească un test care să arate prezența sindromului „long-COVID”
Tren metropolitan nu e, dar documentaţia mai înghite 110 mii lei
Cinci zile de conferințe, în cadrul ediției din 2023 a Zilelor Institutului „Socola”
Eugenia Anghel a câştigat aurul la Campionatele Balcanice de box de la Albena
VIDEO Simone Biles, premieră la CM Gimnastică - Săritura care îi va purta numele
Atelierele FILIT pentru traducători - participanți din nouă țări la cea de-a IX-a ediție
Modele de usa de tip termopan, ideale pentru casa atat pentru interior, cat si pentru exterior (P)
S-au adjudecat banii pentru două treimi din autostrada A8. Cum rămâne cu Moţca-Ungheni?
Urmele din Iaşi ale lui Farmazon şi Judele, protagoniştii şpăgii de la Vaslui
Recunoașteți personajul? Băiețelul care nu avea bani nici de bilet de tramvai a ajuns artist celebru
VIDEO Animal unic descoperit în Brazilia: corp de câine cu cap de vulpe
Problemă de matematică. 72 ÷ 9 + 3 x 4 - 6 ÷ 2=? Numărul rezultat este considerat simbolul morții
De la Polul Nord la Polul Sud, cu un SUV electric Nissan Aryia
Cum se tratează scolioza în 2023 cu ajutorul progreselor din tehnologie (P)
Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*
Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău
Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ
La fiecare 3-4 secunde o persoană își pierde viața din cauza infecțiilor
Un simplu test de sânge ar putea prezice riscul de Alzheimer cu 20 de ani în avans
VIDEO Student devenit ”viral” după ce și-a pierdut pantalonii într-un salt acrobatic
Dan CONSTANTINCe au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile specialeÎn ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială. |
Briscan ZARAJe suis Buzatu! |
Cristina DANILOVDinastia beizadelelor |
Mihai DORINDom’ Mitică şi Eminescu |
Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt |