anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Hop-aşa: a apărut în prim plan, printre sutanele din jurul Mitropolitului, şi Prea Fericitul Viorel de la Iaşi!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Veşti noi avem pe astăzi, de ziua Sfintei Muceniţe Agripina, iubiţi drept-credincioşi, despre unul din cele mai notabile evenimente religioase ale suflării ortodoxe ieşene din acest an, chiar înaintea postului Cincizecimii, adicătelea al Sfinţilor Petru şi Pavel, cum ar veni: resfinţirea Bisericii Bărboi, eveniment săvârşit de însuşi mitropolitul nostru IPS Teofan duminica ce a trecut. 

Ei bine, dragilor, printre multele chestiuni care s-ar cuveni spuse aicea despre un aşa eveniment care a umplut de bucurie sufletele multor prelaţi şi enoriaşi din târg, avem a face şi o mică observaţiune mai puţin evlavioasă, dar să ne fie cu iertare, Înaltpreasfinţite, că nu vrem răul nimănui, ci doar binele obştii şi pază bună la averile metropoliei ce cu onoare şi evlavie o conduceţi.

De-un par egzamplu, prin mulţimea de la resfinţire, şi undeva în rândurile mai din faţă, alea cu oameni de vază, din zona mitropolitului şi clerului, a fost văzut şi Prea-Fericitul Viorel. Cum care Viorel? Este acel bisnisman ce stă ascuns de câţiva ani, după ce a lăsat în urmă numai jale şi datorii, şi despre care, dacă vă întrebaţi prea-fericitul de la Bucureşti, vă va spune că, în vremurile în care a fost la Iaşi a pus la un moment dat rakeţii pe urmele lui, ca să-şi vadă banii înapoi. Atâta am avut de spus pe astăzi: grijă mare la tot ce se cuvine. Şi iertare pentru noi, păcătoşii, evident...

Jale prin târg: băieţii lui nea Marcel se pregătesc să spele putina

Ei, şi cu acestea fiind zise, haidaţi, dragi cetitori, să revenim la politichia noastră de Bahlui şi la mâlurile fără verdeaţă de aicea, că în zona asta gurile totdeauna sunt mai slobode! Auzim că în ultima vreme ar fi mare îngrijorare printre pesediştii ieşeni ce au apucat să fie instalaţi în funcţii odată cu accederea la guvernare, dar şi printre cei ce nu au apucat să primească decât promisiunea că vor fi numiţi.

Motivul ar fi acela că dinspre Bucureşti şi dinspre conducerea de partid şi de stat ar fi venit o boare că, în contextul în care criza economică dă semne tot mai nervoase, cu inflaţie, lipsuri, proteste de stradă etc., ce se vor acutiza în perioada următoare, nea Marcel Ciolacu ar pregăti terenul să o şteargă de la guvernare când se apropie funia de par, şi cât mai este timp.

Cam ca de obicei: partidoiul produce falimentul prin câteva măsuri bombă, ce deja sunt lansate la apă, cu plafonări, măriri, pomeni şi altele, le lasă la uşa guvernului. apoi începe circul politic o şterg ca să nu îi prindă viitura la guvernare, ei doar să vină după, ca salvatori. Calcul care, pentru şefii partidoiului de la Bucale o fi el bun, dar pentru cei înşurubaţi în funcţii la Iaşi sigur e de naşpa. Ce vină să aibă locotenenţi lui nea Maricel de la Iaşi că n-au apucat să-şi facă încă plinul? Nici măcar la gipane, nu vorbim de restu’...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.