Hopa: pârtie pe scena politică ieşeană, că vine în derivă un personagiu nou?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Hopa: pârtie pe scena politică ieşeană, că vine în derivă un personagiu nou?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Din ce ne transmit păsărele noastre ciripitoare din mediul online, cică mai nou se pare că şi sindicalistului ieşean Langustă îi putem spune Jumătate Om, Jumătate altceva, după modelul patentat al ex-dipotatului ieşean Libelulă, Jumătate Om - Jumătate Altceva. 

Căci, din ce se vede în spaţiul public, zic păsărelele sus-citate, şi acesta ar fi luat-o pe urmele lui mister Stetoscop, doftorul care îşi filma pacienţii de la urgenţe ca să îi dea apoi rotund la teve cu ei, folosindu-şi apoi vizibilitatea de doftor ca să se caţere în politichie pe filiera partidoiului. Cam aşa ceva pare a face în aceste zile şi mister Langustă al nostru, pe care-l vedem mai preocupat de covizi şi de reorientări strategice mondiale chino-americane decât de problemele specifice celor care-l plătesc cu contribuţie din leafă pentru cu totul altceva.

Cam ce planuri are mister, ne-a întrebat cineva din spate? Păi, tot păsărelele zic ba că ar fi pus ochii pe ceva de la palatul cel roznovan, ba că ar fi în nişte tandreţuri cu liberalii pentru altceva. Deh, cum cobeam: jumătate om...

Vă mai amintiţi de băieţică ăla lins de vacă pe freză, amic cu buhaiul? Iacătă-l!

Cum vă mai spuneam şi pe la câşlegile de iarnă dinaintea pandemiei, la numirea de şef nou făcută la şpitalul de veseli de cum mergi spre Vaslui pe mâna dreaptă: ce să te aştepţi de la junele prim de discotecă Bogdănel Şerbet, cârpă şi slugărel la buhăiel, alta decât să facă ce ştie el mai bine, şmenuri şi şantaj pe buza legii? Din ce auzim în piaţa de gros a zvonurilor, cică Şerbet pregăteşte deja niscaiva tunuri cu buhaiul Ghihocel, cel care l-a şi păcălit că sforile trase de el l-au pus acolon funcţie, pe vremea menistrului Cost Take, aşa că acuma i e dator vândut (oricuml şantaja dinainte şi făcea din el ce voia, trimis la naintare la cele mai murdare treburi; dar asta e altceva, om mai vorbi noi). 

Amicul Archibald Tănase crede că Şerbet se cam grăbeşte cu tunurile pentru buhaiul care-l şantajează, pentru că, zice-se, nu prea e sigur câţi pureci va mai face acolon funcţie, având n vedere vremurile tulburi şi schimbările care au fost sau vor veni. Ce-i drept, acuma sinceri să fim nu-l prea vedem pe băieţică ăsta lins de vacă pe freză altundeva decât pe la mititica, peste ceva anişori, că prea s-a aruncat cu capu-nainte peste tot, de parcă printre legi şi licitaţii faci placaje ca la rugby. Staţi deci pe fază şi aşteptaţi: aicea tata Archie nu se prea-nşală...

PS: Iacătă că nu ne-a mai rămas spaţiu ca să vorbim şi de întâlnirea şefilor partidoiului ieşean de la Dobrovăţ, ca să stabilească strategia filialei. Haidaţi că vorbim mâine!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

pr. Constantin STURZU

Dezvoltare şi dezvoltatori

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.