Hopa: zvonuri tot mai multe că Mihăiță ar încuraja o mică lovitură de palat în partid!

vineri, 21 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Hopa: zvonuri tot mai multe că Mihăiță ar încuraja o mică lovitură de palat în partid!

Reașezări, reevaluări și întâlniri de taină tot mai multe după alegerile de la Iași, stimați telespectatori, alegeri care au cam dezechilibrat unele lucruri care stăteau oricum dinainte într-un echilibru fragil în politichia asta zbuciumată a noastră de Bahlui.

De-un par egzamplu, unele vrăbiuțe mai șugubețe ce-și au cuibulețul pe sub streșinile alea mari și răcoroase ale palatului cel roznovan ciripesc în ultimele zile că nea Mihăiță și-ar fi contactat oamenii apropiați din partid ca să o pună cu aceștia de o discretă lovitură de palat.

Nu, nu, stați ghinișor și liniștiți la locurile voastre: nu e vorba de scaunul lui dom’ Costel. Nici n-ar avea cum, căci dom’ Costel tocmai e pe cai mari acuma în partid, ca învingător în alegeri, și chiar trage nădejde, zice-se, să ocupe scaunul mai înalt de voievod liberal de Moldova de Sus, scaun de vodă rămas fără titular după eșecul lui Flutur în cetatea Sucevei.

Zice-se că nea Mihăiță, ca reacție de atac la loviturile la gioale aplicate discret de șeful de la județ, ar fi pus ochii pe scaunul de șef al liberalilor pe munițip, ocupat de aranjorul liberal Darius Mangă, om cu ștate vechi nu numai în partid, dar și în administrațiile locală cât și județeană.

Firește, nu pentru el vrea acest scaun de la partid Mihăiță, ci, zice-se, pentru un personagiu foarte fidel lui. Cine e acesta, nu se știe deocamdată, dar am avea câteva bănuieli. Le verificăm cât de curând și din a treia sursă, apoi ne reauzim aicea la o cafeluță, cât de curând. Pa și pusi, ura și la gară!

Povești, povestiri și amintiri cu nea Gigi

Nu știm alții cum sunt, dar noi câteodată ne apucăm de cetit câte un interviu lung cât o zi sau două de post, și, oricât de mult s-ar bate apa în piuă pe acolo pe lângă subiect, nu-l mai lăsăm deoparte necitit până la final.

Cam ca la filmele alea cu karateka Jackie Chan când sare ba în copac, ba pe șură, de-ți vine să trântești cușma de bătătură când vezi la ce prostii pierzi vremea, dar te iei cu una sau alta și tot stai la televizor până la final.

Ei bine, cam așa am pățit și noi cu interviul fostului premare Gigi dat unui site obscur din siajul lui Dan Antenă. Interviu în care, fie vorba între noi, se vede de la o poștă că Gigi e folosit ca să tragă Varanul în Codlea și oamenii lui.

Dar, în fine, pe noi nu fentele astea ne-au interesat, că nu ne-am dus deloc după ele, ci mai degrabă unele chestii faine spuse acolo de fostul premare despre personagii cunoscute de pe plan local, cu amănunte tare picante pe ici pe colo.

Chestii pe care le-am notat undeva deoparte și o să vi le servim aicea mai târziu, ca să meargă mai uns cafeluța dimineața.

 

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii