Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESĂ

Horațiu Mălăele va urca vineri pe scena Amfiteatrului Palas. PROGRAM

GALERIE
Palas Iasi
  • Palas Iasi
- +

Gongul de deschidere a Amfiteatrului Palas va bate vineri, 8 septembrie 2017. Cu ocazia inaugurării, ieșenii sunt invitați la un regal al artei dramaturgice, care va aduce pe scenă actori îndrăgiţi de comedie. „Podu'”, în regia lui Horațiu Mălăele, „Panică la Operă”, „Te iubesc, dar nu pe tine”, „Alice în Țara Minunilor” și teatru de umbre sunt incluse în program.

Spectacolul inaugural va fi „Podu'”, o comedie regizată de Horațiu Mălăele, care va urca pe scena de la Palas vineri, de la ora 20.00, alături de George Ivaşcu şi Meda Victor. O reprezentaţie plină de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, un îndrăgostit și o artistă „stau la coadă în faţa morţii”. Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde aşteaptă un tren care să le pună capăt zilelor, şi fac haz de propria lor neputinţă. „Podu'” este un regal actoricesc, care transmite ideea că întotdeauna există o speranţă pentru care viaţa merită trăită, chiar și din curiozitatea de a ştii ce se întâmplă mâine.

Sâmbătă, de la ora 20.00, publicul este invitat la comedia „Panică la Operă”, o adaptare a regizorului Răzvan Săvescu, din a cărui distribuție fac parte actorii Gelu Nițu, Alina Chivulescu, Cătălin Babliuc, Anca Dumitra, Ecaterina Ladin, Mirela Zeţa, Leonid Doni și Mihai Muntenița. Piesa prezintă povestea unei seri memorabile din 1934, în care Saunders, directorul Operei din Cleveland reușește, după lungi negocieri, să îl convingă pe cel mai mare tenor al tuturor timpurilor, faimosul Tito Merelli, supranumit Il Stupendo, să îl interpreteze pe Othello, într-o reprezentație unică.

Dimineaţa de duminică este dedicată celor mici. De la ora 10.00, copiii sunt așteptați la Amfiteatrul Palas, la piesa „Alice în Țara Minunilor”, o producție a Ateneului Iași, regizată de Iulian Ioan Sandu. Personajele vor fi interpretate de Cezara Fantu, Alexandra Macovei, Alexandra Paftală, Codrin Dănilă, Vlad Baba, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Andrei Ciobanu, Ana Hegyi, Daniel Onoae, Ionuț Gînju și Arun Cotic.

Seara, ieşenii vor avea parte de două momente artistice: o comedie spumoasă şi o reprezentaţie originală de teatru de umbre. Astfel, de la ora 19.30, actorii Paula Chirilă, Leonid Doni, Anca Dinicu şi Andreas Petrescu îi vor distra pe spectatori în piesa „Te iubesc, dar nu pe tine”. Şirul de replici şi întâmplări ce te vor face să râzi cu lacrimi este declanşat de întâlnirea accidentală dintre un bărbat, însoțit de amantă, şi soția lui, aflată în compania iubitului ei. Situația scapă de sub control din momentul în care fiecare dintre cei doi încearcă să îşi ascundă perechea neoficială, iar comedia îşi intră în drepturi. Piesa este regizată de Andreas Petrescu.

De la ora 21.30, publicul va admira un spectacol de teatru de umbre. Trupa KINETIX, din Republica Moldova, aduce în premieră, în Iași, povești emoționante, spuse cu ajutorul luminii și a umbrelor.

Biletele pot fi achiziționate de la Centrele Info Palas Mall, valoarea acestora variind pentru fiecare spectacol în parte. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de un discount de 10%.

Amfiteatrul Palas are o capacitate de aproximativ 460 de locuri și va găzdui evenimente variate, de la piese de teatru, spectacole de tip muzical sau de stand-up comedy, până la teatru pentru copii, concerte de muzică şi multe alte acte artistice. Partener cultural al Amfiteatrului Palas este Raiffeisen Bank.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri