Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Horia Tecău, şef peste fete

GALERIE
tecău-halep
  • tecău-halep
- +


Valorosul jucător român de dublu a fost numit căpitan nejucător al echipei României pentru ”Billie Jean King Cup”

 

* Horia Tecău, retras din cariera de tenismen după întâlnirea Spania - România din Cupa Davis, va fi căpitanul nejucător al echipei feminine de Billie Jean King Cup,a declarat Răzvan Itu, directorul general al FR Tenis. „Da, va fi căpitanul nejucător pentru următorii trei ani. El va fi alături de federaţie şi va fi alături de fete. Colaborarea cu ele va fi extraordinară, deja el a luat legătura cu toate fetele, deja vorbeşte de o săptămână cu ele. Şi având în vedere că le şi cunoaşte foarte bine, au un respect deosebit pentru el”, a declarat Răzvan Itu. Tecău a jucat ultimul meci sâmbătă, alături de Marius Copil, la Marbella. Cei doi au învins cuplul Alejandro Davidovich/Pedro Martinez, scor 7-6, 6-4, dar România a pierdut întâlnirea cu Spania, scor 1-3. În vârstă de 37 de ani, Tecău şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului trecut, dar a acceptat să joace un ultim meci în Cupa Davis. Monica Niculescu a fost căpitan al echipei României de Billie Jean King Cup la întâlnirea cu Italia, pierdută în aprilie 2021, scor 1-3, la Cluj. În urma acestui eşec, echipa tricoloră a retrogradat în Grupa I a Zonei Euro-africane, însă ITF a decis ca România să revină în Grupa Mondială şi să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul competiţiei. Oraşul polonez Radom va fi gazda întâlnirii din 15-16 aprilie, care va stabili echipa ce va merge la Turneul Final.

* Francezul Morgan Bourbon va fi alături de Simona Halep la turneele de la Indian Wells şi Miami. Colaborarea e în stadiul de experiment, dar, dacă lucrurile vor funcţiona, francezul ar putea să fie antrenorul sportivei noastre pe termen lung. După ce a renunţat la Daniel Dobre şi Adrian Marcu, Simona Halep a ales să participe singură la turnee. A înţeles că soluţia e una neinspirată, astfel că va fi antrenată în următoarele săptămâni de antrenorul în vârstă de 29 de ani, Morgan Bourbon, fost tenisman care a fost angajat în 2018 de Patrick Mouratoglou la Academia din Franţa. Bourbon este cel mai bun prieten al controversatului tenismen Benoît Paire pe care l-a şi însoţit, o perioadă, în circuitul ATP.

Simona Halep va reveni în competiţii oficiale săptămâna asta. Românca va juca la Indian Wells, turneu pe care l-a câştigat în 2015. Pe tabloul principal al competiţiei din California se mai află Sorana Cîrstea,Gabriela Ruse şi Irina Begu, iar Irina Bara este înscrisă în calificări. Jaqueline Cristian, în recuperare după un accident, nu participă.

* Canadianca Leylah Fernandez (21 WTA) şi-a apărat titlul la Monterrey, turneu de categorie WTA 250, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-7, 6-4, 7-6 pe columbiana Camila Osorio (44 WTA). Fernandez a salvat o minge de meci la 4-5 în setul decisiv şi alte patru la 5-6, pentru a se impune după un joc care a durat două ore şi 52 de minute.Finalista de la US Open 2021, în vârstă de 19 ani, a câştigat al doilea titlu din carieră, după ce s-a impus şi anul trecut la competiţia mexicană. Ea mai are o finală în palmares, la Acapulco, în 2020. Osorio a câştigat un trofeu în carieră, la Bogota, anul trecut, şi a mai jucat o finală, la Tenerife, tot în 2021.

Clasamentele tenisului

Top 10 WTA: 1 (1). Ashleigh Barty (Australia) – 7.980;2(2). Barbora Krejcikova (Cehia) – 5.073 p; 3 (3).Arîna Sabalenka (Belarus) – 4. 853; 4(4). Iga Swiatek (Polonia) – 4.776 ; 5 (5). Anett Kontaveit (Estonia) – 4.721 p; 6(7). Maria Sakkari (Grecia) – 4.436 ; 7 (6). Paula Badosa (Spania) – 4 424 p; 8(8). Karolina Pliskova (Cehia); 9(9). Garbiñe Muguruza (Spania) – 3.235; 10 (10). Ons Jabeur (Tunisia) – 3.065. Poziţiile jucătoarelor române din Top 200: Simona Halep – 26 (27);Sorana Cîrstea – 27(30); Gabriela Ruse –57 (58); Irina Begu – 72(56); Jaqueline Cristian – 65 (65); Ana Bogdan – 93 (97); Irina Bara – 116 (114); Mihaela Buzărnescu – 117 (122); Alexandra Ignatik-159 (161).La dublu: Raluca Olaru -36 (37); Monica Niculescu – 46 (50); Irina Begu – 52 (53); Irina Bara - 68 (71); Gabriela Ruse – 97(96).

Top 10 ATP:1(1). Daniil Medvedev (Rusia) -8.615; 2(2). Novak Djokovic (Serbia) – 8.465; 3 (3). Alexander Zverev (Germania) – 7.515p; 4 (4). Rafael Nadal (Spania) – 6.515 p; 5 (5). Stefanos Tsitsipas (Grecia) – 6.345; 6 (7). Matteo Berrettini (Italia) – 4.928; 7(6). Andrei Rublev (Rusia) – 4.590p; 8 (8). Casper Ruud (Norvegia) -3.915; 9 (9).Felix Auger-Aliassime (Canada) – 3.883 ;10 (-). Jannik Sinner – 3.495 p; Ladublu:HoriaTecău – 19(17).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri