Hoţ care opera în cartierul Vişoianu dat de gol şi de căutările pe Google
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Hoţ care opera în cartierul Vişoianu dat de gol şi de căutările pe Google

GALERIE
hot-catalizator-2
  • hot-catalizator-2
- +

La percheziţia informatică, poliţiştii au găsit căutări de genul "cleşte de tăiat ţevi de eşapament" sau "verificare cod catalizator".

Un ieşean şi-a găsit o ocupaţie rentabilă, respectiv comercializarea de catalizatoare auto. A intrat însă în conflict cu legea, pentru că marfa pe care o vindea era furată. Tânărul tăia pur şi simplu în timpul nopţii catalizatoarele unor automobile parcate.

Marea lui greşeală a fost că acţiona doar în parcarea blocului din cartierul Vişoianu în care locuia, poliţia restrângându-şi cu uşurinţă cercul de suspecţi. Martorul cheie a fost un puştan rom.

Ştefan Luca s-a apucat de "lucru" la scurt timp după ce se mutase în Lunca Cetăţuii şi aflase că se caută catalizatoarele auto. Întâi, a studiat temeinic piaţa de profil.

După cum a arătat ulterior percheziţia informatică efectuată la domiciliul lui, Luca se apucase de căutat pe internet în preajma Crăciunului termeni de genul "cleşte de tăiat ţevi de eşapament" sau "cleşte de tăiat ţevi metalice". Ulterior, după ce s-a perfecţionat, a început să caute "verificare cod catalizator", "ce preţ are catalizator GM" sau "catalizatoare scumpe".

Aprovizionat cu uneltele necesare, Luca s-a apucat de lucru. În dimineaţa zilei de 21 ianuarie, pe când se pregătea să plece la lucru, C.C. a observat că de sub Opelul său Corsa atârna o parte metalică.

Catalizatorul îi fusese furat peste noapte. Pe 17 februarie, I.D. a constatat că automobilul său scotea un zgomot foarte puternic. A fost suficientă o verificare sumară pentru a constata că automobilul Ford Focus nu mai avea catalizator. La fel a păţit la începutul lunii martie şi proprietarul unei Skoda Fabia.

Încă de la primele discuţii cu locatarii din bloc, poliţiştii au aflat că acolo se mutase de curând cu chirie un bărbat care se ocupa cu comercializarea de catalizatoare auto provenite din dezmembrări.

Pe 17 februarie, un agent de vânzări catalizatoare a anunţat poliţia din Ciurea că a fost contactat telefonic de un bărbat care i-a oferit spre vânzare un catalizator de Ford Focus. După scurt timp, a primit un mesaj de la un copil din Zanea referitor la acelaşi catalizator. Puştiul s-a prezentat la sediul firmei, însoţit de un bărbat, aducând catalizatorul.

Puştiul avea un cont de Facebook pe care îl folosea pentru astfel de tranzacţii şi fusese contactat de Luca, ce-i vânduse catalizatorul, contra sumei de 600 de lei, chiar în parcarea Lidl din cartierul Vişoianu.

Ulterior, a mai cumpărat, din aceeaşi sursă, un catalizator de Volkswagen Golf. Ba chiar bărbatul apelase la el pentru a-i împrumuta un cric, necesar pentru ultima lovitură. Băiatul l-a recunoscut pe Luca din fotografii. Ulterior, asupra puştiului s-a găsit un catalizator de Skoda care s-a dovedit a fi cel furat.

Judecătorii s-au arătat totuşi indulgenţi. Ei au luat în calcul valoarea relativ mică a bunurilor furate, dar şi faptul că Luca se afla la prima încălcare a legii penale. Furturile erau doar ocazionale, bărbatul având un loc de muncă stabil în construcţii.

Ca urmare, el a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Sentinţa Judecătoriei poate fi încă atacată în apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sfânta mare naivitate

Cătălin ONOFREI

Sfânta mare naivitate

Liberalii nu au făcut niciodată reforme. Vreme de peste 30 de ani, au trădat, au minţit şi au furat! La fel ca PSD. De ce acum ar fi altfel?

Filmuletul zilei

opinii

Poveste cu vaccin

Briscan ZARA

Poveste cu vaccin

Ce legătură are cartoful cu vaccinul anti-Covid? Chiar nu se vede? Poate că cel din urmă nu o fi la fel de bun la gust, dar cu siguranţă este util cum puţini dintre cei care-l urăsc sau cărora le e frică de el îşi imaginează.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor - runda 2021: om cu om, casă cu casă!

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor - runda 2021: om cu om, casă cu casă!

RPL-runda 2021 este un recensământ care va face istorie în statistica oficială românească deoarece este 100% digitalizat: de la culegerea datelor, verificarea, procesarea, analiza şi până la diseminarea acestora către utilizatorii de informaţii statistice. 

Regele Mihai. 100 de ani de la naştere

Mihai DORIN

Regele Mihai. 100 de ani de la naştere

Trăim vremuri urâte, întrucât suntem orfani de iubire şi de speranţă. Ne lipsesc spiritele înalte, dăruite cu iubire dezinteresată, credinţă neţărmurită şi curajul de a lucra împotriva risipirii. Vor fi fiind unii care cred că ne pot ei mântui. Dar eu sunt convins că doar un rege poate să o facă. El, regele taumaturg. De aceea îmi permit luxul să fiu pesimist şi să spun: ce mult ne-ai lipsit, ce mult ne lipseşti, Măria Ta!

pulspulspuls

Politichie de Bahlui cu mâinile înfinpte-n gât la adversari. Iată şpilul!

Politichie de Bahlui cu mâinile înfinpte-n gât la adversari. Iată şpilul!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre îmbrânceala cu mâini înfinpte-n gât de la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori, dar şi câteva şpiluri despre ce a urmat acestui episod politic sângeros. 

Caricatura zilei

Certificate mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.