anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Hoţ fugărit de o asistentă medicală pe traseul Spitalul "Parhon" până la Liceul "Ibrăileanu"

GALERIE
fugarire, hot, asistenta
 • fugarire, hot, asistenta
- +

O asistentă medicală şi-a recuperat portofelele furate de un hoţ după ce l-a fugărit pe acesta pe străzile din Copou. Tâlharul a fost reţinut, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis arestarea lui pentru 30 de zile, chiar dacă prejudiciul era unul mărunt.

În dimineaţa zilei de luni, Daniel Pascal a intrat în Spitalul "C.I. Parhon" pentru a găsi ceva de mâncare. A urcat până la etajul II al clădirii, la secţia de geriatrie. Uşa camerei de gardă era larg deschisă, aşa că Pascal a intrat, observând că în interior nu se afla nimeni. Pe masă se afla o bucată de cozonac, iar pe pat, o poşetă neagră. Pascal a uitat de mâncare şi a deschis poşeta, din care a sustras două portofele. Unul aparţinea unei asistente medicale din cadrul spitalului, iar celălalt, logodnicului ei. Doar în acesta din urmă se aflau şi bani, respectiv 60 de lei. Ieşit pe hol, hoţul a fost observat de asistentă, care tocmai se întorcea în camera de gardă. Acesteia i s-a părut suspectă prezenţa lui Pascal pe hol. A verificat imediat conţinutul poşetei, constatând dispariţia portofelelor. A ieşit înapoi pe hol, strigând după ajutor şi plecând în urmărirea hoţului. L-a fugărit pe acesta în josul scărilor, traversând în fugă secţia de nefrologie. De acolo, hoţul a ieşit din spital, a ocolit biserica din spatele unităţii medicale, apoi a fugit pe strada Codrescu, urmărit de asistentă. Ajuns în dreptul sălii de sport a liceului "Garabet Ibrăileanu", Pascal a aruncat portofelele, nu înainte de a sustrage cei 60 de lei şi a reuşit să dispară pe strada Oastei.

Imaginile surprinse de camerele video ale spitalului au fost distribuite poliţiştilor, aceştia reuşind să-l reţină pe Pascal în chiar aceeaşi zi, la Gară. Deşi din momentul furtului trecuseră doar şase ore, Pascal apucase să cheltuiască banii, cumpărându-şi mâncare şi suc. Interogat, hoţul a declarat că furase pentru că nu avea nicio sursă de venit şi nu avea ce mânca.

Hoţul nu se afla la prima faptă de acest gen. Aflat deja în penitenciar, el a mai fost condamnat în septembrie anul trecut pentru alte două furturi comise în unităţi sanitare. Din secţia ATI a Institutului de Oncologie, bărbatul furase două portofele conţinând 300 de lei, iar din Institutul de Boli Cardiovasculare furase două telefoane Nokia, în valoare totală tot de 300 de lei. Fusese liberat condiţionat pe 6 aprilie. Pascal a fost adus în faţa judecătorilor marţi, cu propunerea de arestare preventivă. Avocatul desemnat din oficiu să-l reprezinte a solicitat cercetarea sa în stare de libertate, invocând dimensiunea redusă a prejudiciului. Propunerea a fost respinsă însă de judecătorul de drepturi şi libertăţi. "Faptul că inculpatul nu are loc de muncă a contribuit la crearea rezoluţiei infracţionale în prezenta cauză săvârşind infracţiunea de furt pentru a face rost de bani, existând astfel riscul ca şi pe viitor inculpatul să comită infracţiuni similare cu scopul de a-şi asigura mijloacele de existenţă, în condiţiile în care nu există o ripostă fermă din partea autorităţilor în ceea ce îl priveşte", a argumentat acesta. Pascal va fi cercetat în stare de arest pentru furt calificat, faptă pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.