Hotel la Institutul Oncologic Iași pentru pacienţii care fac radioterapie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Hotel la Institutul Oncologic Iași pentru pacienţii care fac radioterapie

GALERIE
iro iasi
  • iro iasi
- +

Peste 40 de pacienţi oncologici care fac şedinţe de radioterapie şi care nu sunt din Iaşi sunt deja cazaţi în condiţii hoteliere în fosta clinică medicală din Tătăraşi a Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan“. Cu toate că inaugurarea hotelului de la Institutul Regional de Oncologie (IRO), respectiv sfinţirea acestuia, a avut loc, propriu-zis, ieri, bolnavii sunt cazaţi aici deja de câteva săptămâni. 

Proiectul IRO a presupus amenajarea, mansardarea şi modernizarea unei clădiri existente, dar dezafectate. În final, a rezultat un spaţiu hotelier cu un număr de 70 locuri de cazare, în camere de una, două şi trei locuri, cu grup sanitar propriu. Pe viitor, conducerea IRO îşi propune să mărească capacitatea de cazare a bolnavilor cu încă 20 de locuri.

Fiecare cameră respectă standardele de hotel clasificat cu nivelul de trei stele, după cum au subliniat reprezentanţii IRO. Spaţiul de cazare vine în ajutorul pacienţilor IRO care nu sunt din Iaşi şi care beneficiază de tratament prin radioterapie în regim ambulatoriu. Cazarea pacienţilor este asigurată de institut. Potrivit specialiştilor, radioterapia este una dintre principalele metode de tratament loco-regional al cancerului, această metodă terapeutică fiind aplicată la majoritatea pacienţilor oncologici.

„Administrarea radioterapiei creşte rata de control local, strâns corelat cu o supravieţuire de mai lungă durată pentru un număr important de pacienţi. Asocierea radioterapiei cu chirurgia oferă posibilitatea unei şanse de vindecare mai mari decât în cazul în care se aplică doar una din cele două metode de tratament“, au mai apreciat reprezentanţii IRO. Potrivit acestora, lunar, la IRO, 150 de pacienţi beneficiază în medie de 20 de şedinţe de radioterapie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.