
Hoţii de buzunare vin la „pachet” cu autobuzele pline de călători. Ce e de făcut? VOTAŢI AICI

Prezenţa hoţilor de buzunare, mai ales la ore de vârf, când autobuzele sau tramvaiele sunt pline de călători, a devenit un fapt banal, ne-a scris Maria Iacomi pe adresa redacţiei.
"Înţeleg că nu pot fi poliţişti în fiecare autobuz dar chiar noi, călătorii, nu putem face nimic împotriva acestora? Ieri (luni, 12 ianuarie 2015 n.r.) m-am urcat într-un autobuz 41, la orele prânzului, din Piaţa Independenţei. Am urcat cu greu, dar şi mai greu a fost să ajung cu mâna la vreo bară să mă ţin. Atunci am observat o mână suspectă care pipăia geanta unei domnişoare. În înghesuiala care era, fata nici nu şi-a dat seama că a fost aleasă ca ţintă de un hoţ.
Nu puteam să-mi dau seama în înghesuială care călător din jurul meu era hoţul care încerca să deschidă geanta. Atunci am observat altceva. Mai erau trei persoane de lângă mine care fixaseră cu ochii mâna "suspectă" care apucase să deschidă fermoarul de la geantă, semn că şi ei şi-au dat seama că este un hoţ. Până în Târgu Cucu nu a reacţionat nimeni. După ce s-au deschis uşile, un grup de cinci călători de lângă mine a coborât. A fost prima dată când tânăra a fost atenţionată că cineva i-a umblat în geantă. Din fericire, după ce şi-a verificat geanta cu fermoarul deschis, fata a spus că nu-i lipseşte nimic.
Acest lucru mi-a arătat că suntem laşi în faţa hoţilor, că şi datorită nouă, călătorilor, hoţii fură nestingheriţi. Îmi asum doza de teamă din ce v-am scris, dar chiar şi bărbaţilor le este frică să reacţioneze când văd un hoţ?", şi-a încheiat scrisoarea Maria Iacomi.
Nu comentăm cele relatate de Maria Iacomi, dar vă propunem un sondaj sau puteţi scrie la secţiunea Comentarii de la sfârşitul textului.
Cum pot fi opriţi hoţii să mai acţioneze în autobuze şi tramvaie? VOTAŢI MAI JOS:
Publicitate și alte recomandări video