Hrebenciuc către PDL: Am avut de suferit pentru că v-am dat funcții; Mitrea: Ne credeți tăntălăi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

Hrebenciuc către PDL: Am avut de suferit pentru că v-am dat funcții; Mitrea: Ne credeți tăntălăi!

GALERIE
PSD Viorel Hrebenciuc
  • PSD Viorel Hrebenciuc
- +

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-a plâns, în Birourile Permanente de marţi, că a avut de suferit în partid pentru că a dat PDL tot timpul prea multe funcţii, Miron Mitrea spunând și el că acum PDL crede că social-democrații sunt „la fel de tăntălăi ca în anul 2000” şi „un pic cam stupizi”.

În şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere de marţi, reprezentanţii PNL şi PDL, pe de o parte, şi cei de la PSD, pe de altă parte, s-au certat pe împărţirea funcţiilor vacante în CA ale BNR, Curtea de Conturi, Radiodifuziune.

George Scutaru (PNL), Ioan Oltean şi Tinel Gheorghe (PDL) au protestat faţă de modul de împărţire a acestor posturilor, arătând că vor ataca la Curtea Constituţională.

Ilie Sârbu (PSD) a invocat perioada în care PDL a fost la putere, arătând că atunci „s-a trecut cu şenila” peste cei de la PSD şi că „aşa este în viaţă, ca în tenis”.

„Atunci s-a negociat o nouă cutumă pe care o aplicăm şi noi acum. De ce s-ar supăra acum pe ceea ce şi-au dorit şi pe ceea ce au şi făcut? Că nu numai şi-au dorit! Atunci noi am plecat de la negocieri spunându-se că trebuie să treacă cu şenila peste noi. A trecut şenila. Acum s-a schimbat şenila; are altă direcţie. Aşa este în viaţă, ca şi în tenis - o dată este într-o parte, o dată este în cealaltă parte”, a spus Sârbu.

Deputatul PDL Ioan Oltean a replicat că „abuzurile de atunci sunt nesemnificative faţă de cele de acum”.

„A fost o guvernare la vremea respectivă, însă, domnule preşedinte, eu ţin să vă amintesc, şi putem să luăm documentele, să le citim împreună şi să vedem unde au fost nedreptăţite grupurile parlamentare ale opoziţiei la vremea respectivă – când, cum şi cât, faţă de cum se întâmplă astăzi. Mi se pare nefiresc, pentru că peste tot, domnule preşedinte şi stimaţi colegi ai puterii, spuneaţi la vremea respectivă: «Dacă noi vom ajunge la guvernare, niciodată nu vom săvârşi abuzurile pe care voi le faceţi!» Iar astăzi veniţi şi vă motivaţi toate abuzurile care sunt într-un exces fără precedent prin faptul «că aşa aţi făcut şi voi la vremea respectivă»”, a spus Oltean.

Miron Mitrea PSD a răspuns că PDL, în perioada 1996-2000, a încălcat toate principiile, iar, între 2000-2004, PSD a respectat toate cutumele pentru că PDL a promis că nu mai face aşa ceva, pentru ca, apoi, să încalce din nou „grosolan” toate cutumele, arătând că acum PDL îi crede pe cei de la PSD „la fel de tăntălăi ca în 2000” şi „un pic cam stupizi”.

„Am trăit împreună, o bună parte, nu toţi, perioada 1996-2000, în care aţi încălcat toate principiile care erau valabile până în acel moment. În 2000, când am câştigat puterea, pe acelaşi tip de discurs pe care l-aţi avut dumneavoastră acum, am hotărât ca între 2000 şi 2004 să respectăm toate cutumele, pentru că dumneavoastră, în această sală, aţi promis că niciodată nu veţi mai avea o conducere care să calce în picioare cutumele şi legislaţia din România. Şi dacă noi ne vom reveni şi vom face aşa cum scrie la carte, cum s-a făcut până în 1996, şi dumneavoastră, când veţi fi la putere, veţi face la fel. Acum, după ce aţi fost la putere şi aţi încălcat, nu spun în mod grosolan, toate cutumele, toate legile, toate înţelegerile, să veniţi din nou şi să ne credeţi la fel de tăntălăi ca în 2000, să vă juraţi din nou că totul va fi bine şi să nu mai motivăm cu ceea ce aţi făcut voi, iar noi să facem din nou prostia să ne aliniem, ca atunci când vom pierde alegerile, peste zece ani, voi din nou să treceţi cu şenila peste noi, înseamnă că ne credeţi un pic cam stupizi! Am făcut o dată aşa, în 2000, am repus în funcţiune cutumele şi obiceiurile care erau până în 1996 şi ne-am comportat exemplar, v-am dat, chiar şi unde legea nu scria, cotă parte din funcţiile din consiliile de administraţie ca, după aceea, nouă să ne tăiaţi orice drept şi, acum, să vă plângeţi!”, a spus Mitrea.

Viorel Hrebenciuc a adăugat că a avut de suferit în partid că a dat PDL prea multe funcţii, din respectarea cutumei şi acum nu mai are voie să vorbească în partid despre cutumă.

“Eu nu vreau decât să continui ceea ce a spus domnul Mitrea, eu am avut chiar de suferit, în partid, pentru că v-am dat prea multe funcţii tot timpul, şi eu având obsesia cutumei. Şi chiar după ceea ce s-a întâmplat la Curtea de Conturi, când ne-a ras PDL cu toate, nu mai am voie să vorbesc în partid despre cutumă. Asta am păţit eu!”, a spus Hrebenciuc.

În final, Birourile Permanente reunite au decis ca până vineri să se facă nominalizările pentru funcţiile vacante de la Curtea de Conturi, BNR, SRTv, SRR şi ASF, iar până luni la ora 14.00 să aibă loc audierile în comisii, iar la ora 16.00 să fie întrunit plenul reunit pentru validarea lor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.