anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

I-au căzut dinţii într-o bătaie în bar. A cerut bani de implanturi, dar judecatorii nu au fost de acord

GALERIE
bataie_in_bar
  • bataie_in_bar
- +

Un sătean din Costuleni şi-a adunat literalmente dinţii de pe jos în urma unei bătăi desfăşurate într-un bar din centrul comunei. A cerut în instanţă ca adversarul să-i deconteze implanturile, dar judecătorii din Răducăneni nu au fost de acord. Îşi mai încearcă norocul şi în faţa Curţii de Apel.

Ioan C. şi Alexandru Cucu s-au întâlnit în martie 2018 la un grătar, ocazie cu care au avut discuţii contradictorii. Pe seară, drumurile li s-au întâlnit din nou, pe terasa unui bar. S-au îmbrâncit unul pe celălalt şi şi-au adresat reciproc insulte şi înjurături. După scurt timp, au intrat pe rând în crâşmă, aşezându-se la mese diferite.

Cucu a continuat să-l şicaneze, de la distanţă, pe Ioan C. până când acesta s-a enervat. A luat o sticlă de bere de pe masă şi a aruncat-o spre Cucu. Acesta a reuşit să pareze lovitura, după care a replicat, lovindu-l pe Ioan C. cu pumnul în gură. A reizbucnit scandalul, presărat cu îmbrânceli şi înjurături, acesta prelungindu-se, în pofida încercărilor patronului barului de a-i linişti. În cele din urmă, a fost chemată poliţia, iar cei doi au plecat spre casele lor.

Ioan C. a povestit ulterior că la prima lovitură primită i-ar fi căzut 4-5 dinţi, pe care şi i-a scuipat în palmă. După altă lovitură, i-au căzut şi alţi dinţi, pe care a încercat să-i adune de pe jos. În toiul scandalului, nu a reuşit. A doua zi, s-a dus la spital, rămânând internat timp de două săptămâni. Martorii au precizat ulterior în instanţă că o vreme Ioan C. nu a mai putut mânca decât supă, băută cu paiul. Planul de tratament întocmit de un stomatolog prevedea realizarea a şase implanturi dentare la un preţ de 2.100-2.700 euro. Protezarea maxilarului şi mandibulei ar costa între 1.000 şi 3.000 de euro fiecare.

Alexandru Cucu a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe, fiind pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 2 ani. În instanţă, Spitalul „Sf. Spiridon” a cerut decontarea cheltuielilor de spitalizare în sumă de 5.208 lei. La rândul său, Ioan C. a cerut daune morale de 10.000 lei, daune materiale de 5.000 lei reprezentând veniturile pe care nu le-a putut obţine prin muncă în perioada de spitalizare şi recuperare, dar şi 8.400 euro pentru refacerea danturii.

Judecătorii au luat în calcul în favoarea lui Cucu faptul că nu avea antecedente penale, condamnându-l la 1 an şi 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Toate pretenţiile civile au fost acceptate, cu excepţia celor 8.400 euro. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au precizat că planul de tratament nu prezenta un cost clar al intervenţiei necesare şi nici nu era clar că implanturile ar fi urmat să înlocuiască chiar dinţii căzuţi în luptă. Ioan C. suferea deja de parodontoză. Sentinţa a fost contestată de acesta, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul în februarie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.