Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESA

I.S.J. Iași demarează proiectul de parteneriat strategic „STUDENT TALENT BANK”

GALERIE
STB_1
  • STB_1
- +

O delegație a Inspectoratului Școlar Județean Iași a participat, în perioada 23-24 noiembrie 2017, la prima întâlnire transnațională a Proiectului Erasmus+ „Student Talent Bank”, organizată la Strasbourg, în vederea stabilirii documentațiilor, a responsabilităților și a termenelor specifice pentru fiecare dintre PARTENERI:ALDA – The European Association For Local Democracy -  Franța (coordonator), PLATONM.E.P.E. - Grecia,  EUN PARTNERSHIP AISBL – Belgia, Universidad De Valladolidad – Spania, Stichting Incubator – Olanda, Eurocrea Merchant – Italia, Inspectoratul Școlar Județean Iași – România.

Proiectul Erasmus „Student Talent Bank”, implementat de I.S.J. Iași în perioada 2017-2019, area ca SCOPpromovarea educației antreprenoriale în rândul profesorilor din școlile secundare, pentru a preveni abandonul școlar, pentru a facilita tranziția de la școală la locul de muncă și pentru a crește implicarea elevilor, în special în școlile care înregistrează un procent ridicat de minorități etnice și studenți străini.

Pentru a reuși acest lucru, proiectul vizează dezvoltarea la profesori a competențelor antreprenoriale și a mentalității de a încuraja implicarea școlară (O1), având suport o platformă online,The Bank Time Talent School. Provocarea este de a trece de la antreprenoriatul clasic, cu accent pe crearea de noi locuri de muncă și de afaceri, la o nouă tendință, concentrată pe mentalitatea și comportamentul întreprinzător, astfel încât educația antreprenorială să devină, prin promovarea învățării prin practică, a eficacității de sine, a rezilienței și a motivației, o metodă de dezvoltare, care le permite elevilor să-și ia viitorul în propriile mâini.

În acest sens, au fost stabilite două AXE CONCEPTUALE(consolidarea profilului cadrelor didactice, prin redimensionarea educației și învățării antreprenoriale cu o abordare participativă pentru formare, respectiv utilizarea educației antreprenoriale ca metodă de sprijinire a profesorilor pentru a crește angajamentul elevilor și șansa de a-și gestiona viitorul), precum și o serie de OBIECTIVE ambițioase, relevante pentru educația europeană actuală: dezvoltarea de competențe și abilități relevante și de calitate pentru profesorii din învățământul secundar pentru a promova dezvoltarea lor profesională în materie de educație antreprenorială; sprijinirea școlilor pentru combaterea abandonului școlar timpuriu prin abordarea de noi metode și instrumente pentru a încuraja implicarea și motivația elevilor; îmbunătățirea calității și a eficienței educației și a formării profesionale; promovarea echității, a coeziunii sociale și a cetățeniei active.

ACTIVITĂȚILE ASUMATE de către I.S.J. Iașiîn cadrul proiectului au în vedere coordonareregională și participarea echipei I.S.J. la cinciîntâlniri transnaționale, contribuții la dezvoltarea rezultatelor intelectuale (elaborarea metodologiei de cercetare privind necesitatea educației antreprenoriale în gimnaziu și liceu  - aplicată în 40 de școli din județ; contribuții la modulele Antreprenoriat Student Talent(Time) Bank pentru cadrele didactice, precum și pentru Platforma ST Bank), contribuții și participare la programul de studiu  intensiv (implicând cinci profesori din județ - februarie 2019, Bruxelles), un eveniment de multiplicare, la care se adaugă acțiunile specifice de diseminare,  monitorizareși evaluarea calității.

Considerăm că acest nou proiect Erasmus+ din portofoliul Inspectoratului Școlar Județean Iași susține și promovează interesul strategic al instituției pentru orientarea demersurilor educaţionale spre o educaţie complexă (formală, nonformală, de tip life long learning), flexibilitate organizaţională sau cooperare şi solidaritate socială, cu receptivitate față de perspectivele europene în domeniu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri