Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Aşadar, trăgând zilele acestea amicul Archibald Tănase cu urechea prin zona amicilor lui cei mulţi din politichia de Bahlui, ce credeţi că i-au auzit urechile, stimaţi telespectatori? Că, zice-se, nea Măricel de la partidoi ar fi în mari discuţii şi negocieri cu şeful de judeţ Arsene “Ciorăpel” de la Neamţ, amicul şi protectorul lui din PSD, pentru a oferi acolo în judeţ un post cu influenţă pentru un om de-al lui de la Iaşi. Ar fi vorba, din ce spune amicul Archie, de fostul derector de la Spitalul Piramidon din Iaşi, mister Îmbârliga, rămas acuma pe tuşă, pe care nea Măricel vrea să i-l ofere lui Arsene pentru a fi uns şef la spitalul judeţean de acolo.

Amicul Archie crede că, în fapt, “Ciorăpel” ar fi apelat la Măricel ca să-i dea un om de aici străin de şmenurile de acolo, dar cu care să te poţi înţelege la o adică, atunci când e vorba de ceva..... În fine, una peste alta, noi ne-am amintit amuzaţi de alte parascovenii: oare cum se face că, cât timp nea Măricel a fost şef de judeţ la Iaşi, a adus şi el oameni noi tot din afară, Botoşani sau Bacău, ca să-i ungă şefi de spitale aici? O fi vreo şmecherie brevetată aicea, de îl imită acuma şi “Ciorăpel”? Sau e doar inspiraţie artistică?

Cine va lua caimacul la negocieri?

Şi, iată, tot una cu nea Măricel şi partidoiul lui de la Iaşi, dacă tot am adus vorba! Printre oamenii mai informaţi din zona asta, cu contacte direct la centru, se şuşoteşte în ultimele zile, după ce la Bucureşti ar fi început discuţiile PNL-PSD pe împărţeala funcţiilor, că şeful de filială judeţeană, deşi e jupân în scripte, nu va fi şi cel mai tare la masa împărţelii pe plan local. Motivul ar fi, zice-se, unele chestiuni încă nerezolvate de la împărţeala locurilor de parlamentari de anul trecut.

Atât am auzit deocamdată, n-am prea înţeles noi ce şi cum la o adică, dar am zis să ţinem aproape: sigur va începe cât de curând şi ceva bubuială, ca să se audă şi din stradă!

Un scenariu de coşmar

Un scenariu tare înfricoşător cică ar da frisoare printre sforarii liberali din jurul prezidentului Iohannis în ultima vreme. Spune acesta că, potrivit unei analize a echipei Ciolacu&Dîncu, pentru că acum liberalii şi prezidentul sunt cu spatele la zid, la mâna PSD, ar exista premise în 2024 ca partidoiul să poată guverna şi singur după viitoarele alegeri.

Asta însă, zic acest analize înfricoşătoare, ar presupune un boom sonic puternic în anul preelectoral, aşa încât partidoiul să spargă limita de 40% în care stă cantonat de mai mulţi ani, ca plafon maxim. Iar pentru asta cică scenariul ar fi diabolizarea lui Iohannis tot mai accentuată, iar în 2023 trimiterea acestuia la pensie anticipată,înainte de finalizarea mandatului. Asta ar scoate PNL din jocurile importante, şi deschide PSD calea spre 50% şi peste. Să vedem însă ce spune şi mister Omicron...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X