Iaca de ce nu erau de găsit useriştii ieşeni!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iaca de ce nu erau de găsit useriştii ieşeni!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Se tot întreba şi fierbea lumea de curiozitate alaltă-seară ca să afle câte una sau alta din rezultatele alegerilor din filiala judeţeană a USR, dar pas să afli ceva, că mai nimeni nu răspundea la telefon, iar şefii de aicea nu s-au mai obosit să anunţe câştigătorii, de parcă era vorba de tombola internă de Paşti, nu alegeri de şefi în filiala pe care zeci de mii de ieşeni au votat-o la ultimele alegeri generale. Iată, stimaţi telespectatori, unde era noul val de şefi userişti ieşeni, doar Cozet lipsind din poza de grup: la meciul Franţei cu Elveţia de la Bucureşti! 

În dreapta e noul şef al filialei abia ales, subprefectul Fănică Tănasă, în capătul din stânga fratele acestuia, Nicolae, ales şi el vice, deşi e doar conţilier la ţară. Al doilea din stânga e advocatul care i-a luat locul în CJ subprefectului, Mihail Bogdan, în mijloc, logic, e secretarul de stat Covăsnianu, iar după el, spre dreapta, e Edi Todi, conţilierul personal al ministrului secretar de stat.

Deci, cam tătă floarea cea vestită a întregului Usereu ieşean. dar, în fine, altceva ne miră pe noi aicea: băieţii au pus la foto “Allez les bleus!”, semn că se dau francofoni la meci. Păi, madam Cozet, care-i filoamericancă de Oţeleni, cu studii şi averi complete peste ocean, poate oare tolera atâta francofonie antiamericană şi demodată în filială? Sau, pardon: socotelile madamei aicea sunt altele...

Un mic amănunt haios

Una mică dar vioaie la final tot din strunga de oi a useriştilor ieşeni, dacă tot suntem pe această tarla. Cumva şi în continuarea pulsuleţului de ieri, în care vă spuneam cam cum e perceput în filială noul şef.

Ei bine, haideţi să aducem şi o completare a acestui binemeritat portret de lider: voi ştiţi cum a ajuns personagiul în politichie? Ca şofer, stimabililor. Dar, evident, nu al oricui, ci al lui Cozet. În fine, pe vremuri, şoferul unui lider local, Cârlan dacă-l mai ţineţi minte, a ajuns şi secretar de stat. Aşa că aveţi răbdărică...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

Dan CONSTANTIN

Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

Cert este că piaţa asigurărilor nu este supravegheată în nici un fel, iar salariile lor babane sunt plătite din poliţele noastre, ale tuturor.

Filmuletul zilei

opinii

Irimia. Florin Irimia

Codrin Liviu CUȚITARU

Irimia. Florin Irimia

„Cazul” prezenţei prozatorului Florin Irimia pe lista de „activitate ştiinţifică zero” a Universităţii din Iaşi îmi demonstrează clar nebunia în care s-a ajuns cu „scientometria”. Acest monstru e pe cale să anuleze diversitatea şi bogăţia experienţei intelectuale, care ar trebui să stea la temelia vieţii universitare. Este noul „nazism” academic şi nu greşesc deloc emiţând o asemenea comparaţie.

Câteva date statistice recente (I)

George ŢURCĂNAŞU

Câteva date statistice recente (I)

În plan regional, cele opt judeţe ale Moldovei au coborât sub 4 milioane de locuitori, involuţia demografică având valori peste media naţională (-9 la mie). Alături de judeţul Iaşi, doar Suceava are un declin inferior mediei naţionale (-6,4 la mie). Toate celelalte judeţe au pierdut între 11,2 şi 13,8 la mie din populaţie.

Minciuna de aur

Bogdan ILIESCU

Minciuna de aur

„A lie told often enough becomes the truth.” (O minciună spusă suficient de des devine adevărul.) Vladimir Lenin

pulspulspuls

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

Nu ştim dacă ştiţi, dar, pe lângă un fin analist cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, amicul nostru Archibald Tănase este şi un vechi şi încercat şofer în traficul infernal din Iaşi. 

Caricatura zilei

Toc

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.