anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Iaca de ce nu erau de găsit useriştii ieşeni!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Se tot întreba şi fierbea lumea de curiozitate alaltă-seară ca să afle câte una sau alta din rezultatele alegerilor din filiala judeţeană a USR, dar pas să afli ceva, că mai nimeni nu răspundea la telefon, iar şefii de aicea nu s-au mai obosit să anunţe câştigătorii, de parcă era vorba de tombola internă de Paşti, nu alegeri de şefi în filiala pe care zeci de mii de ieşeni au votat-o la ultimele alegeri generale. Iată, stimaţi telespectatori, unde era noul val de şefi userişti ieşeni, doar Cozet lipsind din poza de grup: la meciul Franţei cu Elveţia de la Bucureşti! 

În dreapta e noul şef al filialei abia ales, subprefectul Fănică Tănasă, în capătul din stânga fratele acestuia, Nicolae, ales şi el vice, deşi e doar conţilier la ţară. Al doilea din stânga e advocatul care i-a luat locul în CJ subprefectului, Mihail Bogdan, în mijloc, logic, e secretarul de stat Covăsnianu, iar după el, spre dreapta, e Edi Todi, conţilierul personal al ministrului secretar de stat.

Deci, cam tătă floarea cea vestită a întregului Usereu ieşean. dar, în fine, altceva ne miră pe noi aicea: băieţii au pus la foto “Allez les bleus!”, semn că se dau francofoni la meci. Păi, madam Cozet, care-i filoamericancă de Oţeleni, cu studii şi averi complete peste ocean, poate oare tolera atâta francofonie antiamericană şi demodată în filială? Sau, pardon: socotelile madamei aicea sunt altele...

Un mic amănunt haios

Una mică dar vioaie la final tot din strunga de oi a useriştilor ieşeni, dacă tot suntem pe această tarla. Cumva şi în continuarea pulsuleţului de ieri, în care vă spuneam cam cum e perceput în filială noul şef.

Ei bine, haideţi să aducem şi o completare a acestui binemeritat portret de lider: voi ştiţi cum a ajuns personagiul în politichie? Ca şofer, stimabililor. Dar, evident, nu al oricui, ci al lui Cozet. În fine, pe vremuri, şoferul unui lider local, Cârlan dacă-l mai ţineţi minte, a ajuns şi secretar de stat. Aşa că aveţi răbdărică...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X