Iaca încă o legătură interesantă a prezidentului de ţară cu Iaşul!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Iaca încă o legătură interesantă a prezidentului de ţară cu Iaşul!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Nu, nu, n-am uitat că rămăsesem datori de data trecută cu nişte explicaţiuni suplimentare, anume referitoare la motivul pentru care nea Şică şi sforarii lui liberali de top au trebuit să înghită în sec şi să accepte, la formarea guvernului, numirea ca menistru la Sănătate a sibiano-ieşeanului Cost Take. 

Aşadar, cum v-am spus, cică susţinerea junelui doftor ieşean a venit derect de la Cotroceni, stimaţi telespectatori. Hopaa: o fi oare vreo legătură între faptul că prezidentul e din acelaşi târg în care opera cu bisturiul la clinica privată şi junele doftor? Ei, iaca: data asta aţi ghicit, căci chiar este o legătură, dacă nu cumva chiar mai multe.

Ba încă mai mult, din ce se bârfeşte printre liberalii mai informaţi, cică domn prezident era amic de famiglie cu fostul patron al clinicii private în cauză, Dumnezeu să-l ierte, şi a rămas în continuare amic cu soţia acestuia, legăturile dintre ei fiind vechi şi, oarecum, dezinteresate material.

Numai că domn prezident a vrut ca cel ce va fi să fie menistru al Sănătăţii în guvernul controlat de el să fie un sibian de la clinica amicilor de famiglie, recomandat de aceştia. Că n-a fost să fie, că a venit la urmă demisia, pentru că ieşeanul e greoi la vorbitor, că aicea au pus umărul şi sforarii lui nea Şică, asta de-acuma e altă mâncare de peşte. Dar, vom mai reveni asupra ei, cu mămăliguţă şi mujdei, cu ocazia primei dezlegări din calendar, în postul ăsta mare şi lung. Staţi deci pe fază, că acuşi punem nulul, ca să facă Poc!

Lista neagră cu halate albe a lui nea Măricel

Şi, dacă tot vorbim de coronavirusul ăsta nesăţios care i-a luat funcţia menistrului ieşean de mai sus, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie, de profil. Cică nea Măricel de la Cejău era tare nervos zilele astea că a dat dezinfectanţi cu hectolitrii la spitalele din subordine, ca să le ajungă o săptămână, şi când colo, ce să vezi: totul s-a terminat în două zile.

Când a întrebat ce şi cum, cică managerii i-au spus că, deh, l-au luat doftorii şi asistentele ca să ducă bidoane şi acasă, la rude. Auzim că nea Măricel s-a supărat aşa tare pe treaba asta, zicându-le că “bă, da’ ce manageri sunteţi voi dacă ăia vă fură de sub nas?”, încât a şi făcut o listă neagră la repezeală. Dar, cică, o să umble la ea după epoca Covidului. Ehh: pariu că uită?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.