anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Iaca şi noul trend!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Imagine rară, de colecţie, stimaţi telespectatori, capturată din mediul online zilele acestea de către serviciul nostru specializat pe IT (interceptări şi teleportări).

Iată-l aşadar aici pe nea Tudorel Toader, în biroul de rector reconfirmat la cea mai veche universitate din ţară, înţolit la patru ace: cravată subţirică, ca pe vremuri, la acelaşi color cu cămaşa, geacă de fâş matlasat, mănuşi din piele de căprioară din câte observăm, başca pantofi cu vârf ascuţit, aşa cum se poartă mai nou.

Acuma, stând strâmb şi judecând drept, ca la facultatea de profil a dumnealui (sau a ficiorului, în fine), chiar nu ne dăm seama de ce unii băieţi mai răutăcioşi din Capitală colportează poza asta aşa de frumoasă, şi în plus fac băşcălie de domn’ rector în mediul virtual de numa-numa... Să fie oare din cauza covorului înflorat?

Treaba cu căpriorul scăpat pe Copou: ce ziceţi, domn’ Măricel?

Vă povesteam ieri aicea despre recenta vizită a Electricianului şef de la partidoiul ieşean la nea Măricel ot Cejău, la vila acestuia din zona stadionului, şi vă promiteam că o să aducem vorba pe azi şi de puiul ăla de căprior pe care l-au surprins unii fugind speriat prin zona Parcului Expoziţiei, pe bulivar.

Ei bine, stimaţi telespectatori, poate voi nu ştiaţi, dar noi ştim că în grădina viluţei sale, mare pe măsură, chiar nea Măricel creştea într-o vreme căpriori, că doar l-am dat noi la ziar. Aşa că nu vă mai daţi cu părerea despre sălbăticiuni ajunse-n târg: în altă parte e saltimbancul...

Iaca şi declaraţia zilei!

Iacătă şi declaraţia pe care o premiem azi! În ultima dezbatere în cameră, pesedistul botoşănean fost menistru al Muncii Marius Budai, fost şofer la DGASPC în tinereţe, i-a spus la tribună ministrului Cîţu (om şcolit pe la vniversităţi de top din lume, slujbe pe la BN-uri prin ţări mari etc.) că e „cel mai trist minis-tru”. Replica lui Câţu, tare: „Dle Budăi, sincer, fără patimă: niciodată nu voi lua lecţii de economie de la cineva care până de curând a fost şofer la o agenţie de asistenţă socială”. Pam pam...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.