anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iaca un partid şi pentru Gigi!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

De-un par egzamplu, chiar citeam cu atenţie declaraţie recentă a lui Dragnea eliberatul, care anunţa cu emfază că unii apropiaţi au pus la cale un partid pentru el. Şi, din vorbă în vorbă, spunea că există mulţi nemulţumiţi în PSD, actuali sau foşti, care au avut probleme pentru că partidul nu i-a apărat până la capăt, şi care sigur vor veni alături de el.

Fireşte, nu am putut să nu ne gândim că zilelel astea are şi fostul lui amic de la Iaşi, Gigi Nichita, termenul decisiv în urma căruia are şanse să iasă afară din ţuhausul de la Botoşani. Şi, cum pretenia apă nu se face, iote că la Iaşi Dragnea ar putea avea deja şef de filială. Dacă nu cumva, şef regional. Că, vorba aia, are ceva ani la teşcherea...

Iaca remiza. Unde va fi finala?

Şi tot ca o observaţiune spusă în treacăt, fără a intra în detalii: iacătă că, odată cu descinderile de ieri ale DNA la Casa Pătrată, se mai echilibrează lucrurile. Adicătelea, dacă tot spuneau cârcotaşii că în meciul penal Chirica - Alexe scorul este 2 la 1 pentru premare, că are două dosare şi dom’ Costel numai unul, ăla cu tabla, iaca acuma sunt mari şanse să avem 2 la 2. Ştie cineva când se joacă returul? Sau o fi doar cu şuturi la poatră?

Cîteva scenarii post-congres

Azi fiind congresul liberal, haideţi să facem totuşi nu vreun prognostic, că nu suntem Oracolul din Dămăroaia, ci doar o scurtă analiză a ceea ce ar putea urma după, pe căprării şi grade. Dacă va câştiga Orban, lucrurile sunt cam clare: se revine la alianţa cu USR, ceva probleme cu desemnarea premierului, apoi intră totul în normal.

Dacă însă va câştiga Cîţu, cum se aude, atunci lucrurile se complică. Vine decizia CCR pe moţiune (altfel oricum va veni altă moţiune) şi Cîţu cade sigur. De aicea, unii vorbesc deja de o scindare a PNL, de facto sau chiar de jure, care poate scăpa uşor de sub control şi, cu sprijin AUR şi PSD, unii vorbesc deja de suspendarea preşedintelui, pe motiv de refuz de premier. Apropo, oare va avea Iohannis apărători, într-un astfel de scenariu? Că lume în stradă chiar nu ne putem imagina. Nici când dormim...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.