Iaca un partid şi pentru Gigi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Iaca un partid şi pentru Gigi!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

De-un par egzamplu, chiar citeam cu atenţie declaraţie recentă a lui Dragnea eliberatul, care anunţa cu emfază că unii apropiaţi au pus la cale un partid pentru el. Şi, din vorbă în vorbă, spunea că există mulţi nemulţumiţi în PSD, actuali sau foşti, care au avut probleme pentru că partidul nu i-a apărat până la capăt, şi care sigur vor veni alături de el.

Fireşte, nu am putut să nu ne gândim că zilelel astea are şi fostul lui amic de la Iaşi, Gigi Nichita, termenul decisiv în urma căruia are şanse să iasă afară din ţuhausul de la Botoşani. Şi, cum pretenia apă nu se face, iote că la Iaşi Dragnea ar putea avea deja şef de filială. Dacă nu cumva, şef regional. Că, vorba aia, are ceva ani la teşcherea...

Iaca remiza. Unde va fi finala?

Şi tot ca o observaţiune spusă în treacăt, fără a intra în detalii: iacătă că, odată cu descinderile de ieri ale DNA la Casa Pătrată, se mai echilibrează lucrurile. Adicătelea, dacă tot spuneau cârcotaşii că în meciul penal Chirica - Alexe scorul este 2 la 1 pentru premare, că are două dosare şi dom’ Costel numai unul, ăla cu tabla, iaca acuma sunt mari şanse să avem 2 la 2. Ştie cineva când se joacă returul? Sau o fi doar cu şuturi la poatră?

Cîteva scenarii post-congres

Azi fiind congresul liberal, haideţi să facem totuşi nu vreun prognostic, că nu suntem Oracolul din Dămăroaia, ci doar o scurtă analiză a ceea ce ar putea urma după, pe căprării şi grade. Dacă va câştiga Orban, lucrurile sunt cam clare: se revine la alianţa cu USR, ceva probleme cu desemnarea premierului, apoi intră totul în normal.

Dacă însă va câştiga Cîţu, cum se aude, atunci lucrurile se complică. Vine decizia CCR pe moţiune (altfel oricum va veni altă moţiune) şi Cîţu cade sigur. De aicea, unii vorbesc deja de o scindare a PNL, de facto sau chiar de jure, care poate scăpa uşor de sub control şi, cu sprijin AUR şi PSD, unii vorbesc deja de suspendarea preşedintelui, pe motiv de refuz de premier. Apropo, oare va avea Iohannis apărători, într-un astfel de scenariu? Că lume în stradă chiar nu ne putem imagina. Nici când dormim...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.