Iacătă că am trăit s-o vedem şi pe asta în politichia de Bahlui!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Iacătă că am trăit s-o vedem şi pe asta în politichia de Bahlui!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Of, of, of, cine spunea, dom’le, că politichia asta de Bahlui e plictisitoare mai ceva ca un pensionar somnoros? Iacătă că nu-i deloc aşa, dacă plivim atenţi ogorul presei locale. 

De-un par egzamplu, iată pe ce articol aruncat la derută, chipurile că s-ar duşmăni cu Chirica, ne-a căzut privirea zilele astea: unul cu deputatul Ostaficiuc şi publicat în gazeta unsuroasă a amicului.

Da, da, este acelaşi amic Ostaficiuc care, la ultima şedinţă a conducerii filialei ieşene a partidoiului, cerea colegilor să voteze pentru a-l unge viceprimar pe cel pe care şi Mihai Chirica şi unsurosul şi-l doresc, decizie negociată între el şi premare în culise, şi noroc că propunerea a fost respinsă de oamenii lui nea Măricel.

Bun, şi ca un pese, la final, noi am mai avea o observaţiune: impresia noastră este că la astfel de materiale în gazetele amicilor domn dipotat îşi cam pune singur titlurile. Nu de alta dar, dacă o fi să dea vreodată unul cu greşeli, să ştie să nu se ducă fuguţa la Opeceu’. Cum a mai făcut, ştiţi voi faza cu cartea de copii...

Dar pe asta aţi auzit-o?

Şi, apropo de stratagemele astea ieftine şi inabile (dacă nu cumva chiar debile, de-acuma) ale lui Mihăiţă pentru impunerea unei majorităţi pe placul băieţilor de la cumătrie, iată pe azi şi o viziune despre treaba asta mai dinspre politichia dark side. Mai concret, iacătă ce spune conţilierul de partidoi Mugurel Laicu, cel despre care s-a spus recent că ar fi fost cât pe ce să trădeze linia partidului şi să voteze ca vice la Roznovanu pe cel pe care şeful lui nu-l voia: omul slinosului şi al premarelui speriat de zoaie şi parcă ceva şantaj.

Spune omul că faza lui Mihăiţă cu statuia lui Goga ar face parte dintr-un plan care vrea să îi irite pe Ludovic Orban şi conducerea liberală, care i-a interzis să bată palma într-o alianţă la Iaşi cu PSD. Gestul de frondă zice-se că ar urma să fie succedat de un altul similar, cât de curând, şi apoi altul şi tot aşa, cât mai sus ca intensitate.

Scopul? Ori PNL acceptă să-i dea mână liberă la Iaşi, ori îl dă afară din partid, când va sări calul de tot. Şi astfel, socoate Mihăiţă, va face pe plan local ce vrea el şi mai ales băieţii de la cumătrie, fără interdicţii de sus. No, am zis să ştiţi şi varianta asta de baltă. Aşa, ca să ştiţi de unde vor sări stropii...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.