anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iacătă câtă influenţă politică mai are la centru speranţa politichiei ieşene!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Da, ştiam că la liberali sau la partidoi influenţa liderilor de filială de la Iaşi în trasul sforilor de la Bucureşti, de la centru, era sub nivelul genunchiului broaştei, dacă nu cumva olecuţă chiar sub. 

Unii îşi puneau aşadar speranţe că poate va fi altfel la useriştii ieşeni. Iote, stimaţi telespectatori, că acum avem şi faptele după care să tragem concluziile! La concret, de ieri circulă pe surse lista provizorie, una mai largă, cu care Cioloş se va prezenta în parlament în varianta unui guvern monocolor, în cazul în care negocierile cu liberalii şi maghiarii nu vor duce la nimic.

Şi, dacă pe listă l-am văzut pe Barna, adversarul lui Cioloş la ultimele alegeri interne, ceea ce este de apreciat, nu am văzut acolo absolut niciun ieşean, stimaţi telespectatori. Şi asta, atenţie: în cauză este una din cele mai mari filialei din ţară, atât ca procente aduse la alegeri, dar şi ca număr de alegători.

Al cui să fie oare un aşa de mare merit în privinţa influenţei pe care o are Iaşul în acest partid, la centru? Nu vă gândiţi la şeful Lemn Tănase, că el are alte ambâţuri, nu posturi de miniştri. Aveţi cuvântul, madam!

PS: O variantă a guvernului monocolor Cioloş ce am văzut că circulă doar pe Bahlui,nu şi prin alte părţi, cică ar include-o şi pe madam Cozet undeva prin coada listei. Stăm deci pe fază, să vedem când avem şi nul...

Hopaa: revine ministrul “Tablă” la butoane?

Prin anumite medii se mai vorbeşte de o variantă interesantă: cică oameni de-ai lui Cioloş ar negocia separat, în secret, şi cu gruparea Orban din PNL, şi că în final ar putea pune pe lista de meniştri oameni din aripa acestuia, unii care chiar au mai fost în guvern dar fie nu mai sunt acum, fie i-a dat Cîţu afară. Asta, zice-se, ca să-i pună pe liberali în dilemă: vot vota sau nu aceştia propriii oameni?

Dar, în fine, dincolo de această dilemă ontologică, care o fi poate a PNL, nu a noastră, altceva ne-a trecut nouă prin cap, şi care ca ieşeni ne-ar putea privi: oare ar putea reveni la butoane ministrul “Tablă” de la Iaşi, care a fost la Mediu în guernul Orban? Ei, mai râdem şi noi, ce să facem, dacă tot a fost ieri sărbătoare...

O opinie interesantă

Trece sau nu trece Cioloş? Iată o opinie a unui analist bun cunoscător al chestiunilor: “Va trece liniştit. Pentru că v-aţi uitat doar la scena mioritică, în loc să vă uitaţi în zare, mai spre Paris, Bruxelles şi alte locuri bune de city break, sau de încheiat cariera politică. Că doar n-o s-o încheie la Sibiu”.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.