anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iacătă ce ne prezintă Mihăiţă Chirica pe post de cea mai mare realizare a lui la Iaşi!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că, iată, mai e puţin şi campania electorală e pe gata, iar noi încă n-avuseserăm ocazia să cetim vreun interviu pe bune cu premarele Chirica, în afară de alea la televiziunile de casă unde vorbeşte singur ce vrea, iacătă că ieri ne-a picat în faţa ochilor unicul interviu valabil dar de premare, la Europa Liberă. 

Drept pentru care l-am cetit pe net cap-coadă, poate-poate ne dumirim odată ce vrea Chirica de la oraş în mandatul ce vine. Din păcate, mai mult am râs decât am plâns, stimaţi telespectatori. de-un par egzamplu, iacătă ce spune el la întrebarea reporterului despre ce crede că ar fi marea lui realizare în mandatul actual: “Am realizat unul dintre cele mai mari câştiguri ale acestei comunităţi- am redat mândria de a fi ieşeni, de a se lăuda cu un oraş frumos, despre care se vorbeşte bine şi care poate ieşi oriunde în ţarăşi lume cu fruntea sus, fără să se facă analogii despre calitatea unor oameni politici sau despre întâmplări ciudate care au mai fost prin oraşul nostru (adicătelea Gigi şi amanta, n.r.) şi care, de obicei, te determinau să pui capul în jos. De data aceasta pot merge mai departe cu fruntea sus”.

Băbăiatu', dar ţie chiar nu ţi-e olecuţăţ la obraz, aşa? Păi aia cu viloanţa pe bebeluş, care a făcut rotogolul ţării, nu ne face să ne fie ruşine? Dar aia cu averea adunată la cumătrie de la toţi imobiliarii cu trecere la premărie, aia cum e: de mândrie şi ea? Hai că nu le mai înşirăm, că iar ne stricăn ziua de dimineaţă! Ziceţi mai bine cu cât o va lua pe cocoaşă Poli duminică seară, la UTA?

Asta oare e de râs sau de plâns?

Staţi puţin şi nu mânaţi, ca să vă mai spunem una scurtă din interviu, servită de Mihai Chirica chiar la final, când reporterul l-a întrebat de unde a avut mama lui bani ca să-i ofere viluţă nepotului. “Au fost banii familiei noastre. Sunt om care muncesc de 20 şi mai bine de ani şi în mediul privat, şi în cel public. Nu am trăt din bani publici. O parte importantă din viaţa mea am muncit în privat”.

Hai că aicea cu privatul chiar că ne-a pufnit răsul... Sau, staţi puţin: e de plâns?

Niscai scenarii...

Unul din scenariile considerate viabile cu care se lucrează în anumite birouri de aranjori politici zic că, după alegerile din iarnă, liberalii vor ajunge la peste 40 la sută, beneficiind de o masivă redistribuire, apoi pentru PSD cică se ia în calcul o dispariţie în maxim doi ani, partidul fiind absorbit de Ponta, jumate, şi de PNL pe filiera PMP, restul.

Cât priveşte numele viitorului premier, ţineţi-i minte pe aceştia doi: europarlamentarul PNL Dan Motreanu, ori şeful Camerei de Comerţ a României, Mihai Daraban. Fără pariuri, deocamdată.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.