anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.09.2020

Iacătă cum s-au aşezat şi negocierile Paralexe - Peni Hill: cam pe cant pentru ieşeni!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă povesteam ieri, stimaţi telespectatori, câte ceva despre socotelile electorale ale lui Mihăiţă Peni Hill atunci când a propus mărirea lefurilor derectorilor din subordine - ştiţi voi, treaba aia cu votul de la aproape 4.000 de angajaţi şi familiile lor - şi vă ziceam noi atunci că e şi un alt fel de chichirez acolo, de care o să vorbim azi. 

Iaca, ora unu a sosit, omul negru a venit, deci să-i dăm drumul! Modul în care Mihăiţă a putut jongla cu votul conţilierilor, la acea şedinţă cu măririle de lefuri care să fie dublate pe la Crăciun, nu acuma, arată că între el şi liberalii lui Paralexe negocierile s-au aşezat pe făgaşul dorit şi că fiecare şi-a luat partea.

Nu mai intrăm în detalii, poate o vom face în perioada următoare, că timp este până la alegerile locale, doar aţi auzit că s-ar putea să fie în toamnă. Dar să vă spunem, totuşi, esenţialul. Zice-se că Mihăiţă a obţinut de la liberali ca amicul lui de şpriţuri şi de şmenuri Habarnagiu să fie tot pe listele liberale, apoi să-i devină vice, în timp ce, se aude, pentru celălalt scaun de vice ar fi fost trimis la încălzire sforarul liberal mic la stat dar mare la sfatul imobiliarilor, Edy Boss pe numele lui. Şi cu agiotantul Cip Dovleac, logic, înfipt în funcţie la comiţia de Urbanism. Restul, evident, e cancan. Sau analiză politică, după caz...

V-aţi săturat de apariţiile lui Libelulă? Aveţi răbdare să treacă alegerile!

Apropo de lupta pentru premăria Iaşului, haideţi să vă mai spunem una scurtă, cu bătaie tot înspre covid, că e la modă. Dumneavoastră ştiţi, stimabililor, de ce televiziunile şi latrinele teve apropiate de partidoi îl promovează atât de agresiv în ultima perioadă pe doftorul ieşean atoateştiutor şi atoatenevindecător, eurodipotatul Libelulă (jumătate om, jumătate altceva)?

Spun unele guri rele dar bine informate că acesta, cu oblăduirea sforarilor electorali ai partidoiului, ar fi pus la bătaie ceva bănuţi pentru aceste apariţii, prin modalitatea asta el urmând a bate apa în piuă pe la teve c-t cuprinde, tot cu stetoscopul după gât, ca să se poziţioneze mai bine înaintea startului de campanie de la Iaşi.

Bine, nu că ar crede el că noi credem căci chiar vrea să câştige: îi e mai bine lui acolo ca evroparlamentar, cu vreo 7.000 de iepuroi pe lună, plus alte 20 şi ceva de mii sume forfetare ce pot fi uşor şmenuite. Aşa că, deh, la ce să vrea premare, căci oricum habar n-are cu ce se mănâncă. Numai că îl vor hali cu tot cu pene şefii de partidoi de la Bucureşti, dacă nu trage tare şi nu scoate un procent cât să nu râdă lumea de ei la exitpoll-uri. În rest, vorba aia: staţi în casă, că afară e de coasă!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.